Реформаторите: Безобразно е вицето на Жан Виденов да подготвя икономическата програма на Нинова

OFFNews 07 февруари 2017 в 16:44 7622 9

"Ако социалистите разбираха от икономика, нямаше да са социалисти" - с тези думи Антони Тренчев от Реформаторския блок коментира отговора на Корнелия Нинова, че програмата на БСП щяла да струва на данъкоплатците не 14 милиарда лева, както твърдят от РБ, а „едва" по 1,9 милиарда на година.

Тренчев подчерта, че не може БСП да се хвали с програма, разписана от екзекутора на българските банки и вицепремиер на Жан Виденов Румен Гечев.

"Безобразно е хора, фалирали държавата преди 20 години, днес да се представят за стожери на финансовата и икономическата стабилност. Последната предизборна програма с тези автори преди две десетилетия фалира държавата", добави Тренчев.

По думите на реформатора социалистите предлагат абсурди като увеличаване до 8 милиона души на населението на страната. Отговорното е да се предложат мерки за стимулиране на раждаемостта и подпомагането на семействата с деца, контрира Тренчев и добави, че разбира амбицията на Корнелия Нинова да се представи за поредната „майка на нацията".

Според него тезата на БСП за полицейски управление във всяко село е също невъзможна за реализация и е пълен популизъм. "Разумното е да се назначат до 1000 нови полицаи за справяне с битовата престъпност и средства за такава мярка има гласувани в бюджета за 2017 година", подчерта Тренчев.

Той нарече цинизъм да се говори за приспадане на 50 лева от данъците на гражданите за всяко дете, а в същото време социалистите удобно да избягват проблема с малолетните родилки. "Див популизъм ще нарека предложението на БСП за напълно безплатно здравно обслужване – този рай води в ада", лаконичен бе Тренчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12114

8

Вики

08.02 2017 в 00:14

giotwer, червените боклуци ли те научиха да говориш така - глупости, идиоти, педерасти, изроди ... Колко долара беше заплатата ти по времето на Виденов / ако въобще си бачкал/. Моята беше 5 $. КОЙ фалира банките за да ликвидира борчовете си ? За такива като тебе трябва да се реставрират ТВУ /питай баба си и дядо си какво значи това /

12078

7

Вал

07.02 2017 в 23:47

Геле, незнам за опорни точки, ама за опорни факти със сигурност.
В началото на 1991 г. по указание на МВФ Великото народно събрание приема Закона за БНБ, по силата на който тази институция престава да изпълнява икономическата политика на българските правителства, за което е била създадена от княз Дондуков веднага след Освобождението от турско робство. Тоест, по силата на приетия през 1991 г. от Великото народно събрание закон за БНБ тази институция СТАВА независима от правителството. И до днес тя фактически е поставена на подчинение на ръководените от Федералния резерв на САЩ отвъдокеански финансови организации. След този акт с държавни пари бяха създадени десетки частни банки и финансови пирамиди.
Иначе за списъка съм съгласен, като се добавят няколко видни имена като Костов, Софиянски, Димитров, Желев и т.н.

12078

5

Вал

07.02 2017 в 20:26

"На 6 септември 1996 г. се повишава основния лихвен процент с над 300 %. Това стана след завръщането на управителя на БНБ Любомир Филипов от Вашингтон, където му бе препоръчана т. нар. втора стъпка на МВФ, след която, както се изразява Джозеф Щиглиц, резултатът е предсказуем."
Това са фактите, но за жалост на повечето не им стига акъла да го осмислят и продължават да си блеят старата песен. ОФЦИ, 20 ГОДИНИ ВИ НЕ СТИГНАХА ДА ПРОУМЕЕТЕ НА ЧИЙ *Й СЕДИТЕ!
 
X

Да помогнем на украинските деца!