"Кръгът Кънев-Прокопиев-Василев е пълна глупост"

OFFNews 21 май 2015 в 20:18 4219 2

Иво Прокопиев.

“Това е толкова свободно разсъждение, че чак граничи с глупостта”, така отговори Иво Прокопиев пред БНТ на твърдението от някои сайтове, че се създава нов икономически кръг между него, Радан Кънев и Цветан Василев.

Той подчерта, че трябва да бъде намерен източникът на тази информация и да се разбере защо пише подобни глупости.

Бизнесменът каза, че се познава и с Кънев, и с Василев, но с банкера не се били виждали от години наред, а и преди това познанството им е било бегло.

Според него нерешените проблеми във финансовия ни сектор заплашват българската икономика. Друга заплаха е механизмът, по който в България са структурирани институционалните взаимоотношения покрай банките, депозитите и гаранциите по тях.

Точно заради тези нерешени проблеми страната ни е била дисквалифицирана от втората група на относително стабилните държави в Европа и е била поставена на четвърта позиция, която е с една идея по-горе от държави в криза като Гърция.

Според него по неофициална информация европейските институции не искат да работят с България, докато Иван Искров и Стоян Мавродиев не бъдат премахнати от постовете си. Същевременно двамата твърдят, че от Брюксел само ги хвалят. Това според Прокопиев създава Параграф 22.

Той се притеснява, че ако до 15 декември тази година България не разгледа и разреши посочените от ЕС "структурни и персонални проблеми", които според него са Искров и Мавродиев, парите по еврофондовете ни мъже да бъдат спрени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!