Из делниците на един луд (3-7 февруари)

Тони Филипов, д-р 09 февруари 2014 в 17:04 19975 11

Понеделник, 3 февруари
Евгений Дайнов коментира идеята на президента за референдум: „Като всички се млатят на едно място с тояги и лопати, се появява президентът с елегантен ход с рапира и върна играта там, където трябва да бъде - в политиката. Той предлага да се говори за правилата, по които се конституира властта, а не за това кой кого мрази”.
Както казва великият Тартарен Тарасконски, „С шпаги, господа, не с лопати!” Всъщност, май казваше „С шпаги, не с карфици…” Щото с карфици е подло… Както и да е. Важното е да се избягват лопатите. Много е селско.
Пък Гарелов обръща внимание, че инициативата на президента е долно плагиатство. Откраднал насилственото гласуване от НДСВ: „Царят, вика, през 2005 г. говори за задължителното гласуване, през 2007 г. НДСВ направи кампания за референдум за задължително гласуване и в последно време Антония Първанова пледира за всеобщо гласуване...”
Така си е. Обаче не съвсем. Гарелов пропуска да каже, кой даде идеята на царя. Щото царят нямаше свои идеи, събираше от тук, от там… Кое от учебник (800-те дни), кое Стоян Ганев му беше казал (бангладешките кредити)… Идеята за насилственото гласуване му даде френският рекламен специалист Сегела.
А пускането на тази идея сега според Гарелов било политическа уловка. Щото ГЕРБ тичали срещу времето и не можели да чакат редовните парламентарни избори. Затова търсели начин да цакат управляващите с ВНС.
Но и властта не спи. Какво беше казал Буров? Че властта, за да е трайна, трябва да плаща на армията, полицията и опозицията. Министърът на вътрешните работи Йовчев съобщи, че вдигат заплатите на служители на МВР с 8 %. „Заплатите в МВР, вика, трябва да бъдат актуализирани…” Пък на среща със синдикатите от отбраната Найденов съобщи, че са намерени резерви да се вдигнат заплатите на 7000 души. За опозицията не знам. Бареков вика, че той бил единствената опозиция. За него съм сигурен, че Пеевски и КТБ му коват магарето. Тоест, плаща му се от надправителствено равнище. Другата част от истинската опозиция, Атака, също е на ведомост при правителството. Някои казват, че и при нашето, и при руското. Но ние не казваме така. Защо му е на Путин да храни чужда опозиция? Макар че пък, от друга страна, по някои важни въпроси като АЕЦ „Белене”, „Южен поток” и т.н. би могла да му е и собствена…
„1/3 от депутатите пасивни хомофоби”, обобщава „Труд” резултатите от гласуването на предложението на „Атака” за затвор от 1 до 5 г. за “манифестиране на хомосексуална ориентация”. От 163 гласували 63 се въздържали. Именно те са пасивните хомофоби. Повечето са от КГБ, извинете, КБ (86%). Активните хомофоби, които искат затвор за гей парадистите, са 16 (14 от “Атака” и 2 от КБ). 84 се изявили като хомофили и гласували против затвора.
Депутатката от "Атака" Деница Гаджева вика, че тези, които са гласували като хомофили били активни педерасти, а тези, които се въздържали, били пасивни педерасти. Изобщо, вика, парламентът е фрашкан с педерасти.
Е, чак пък фрашкан… Д-р Тотко Найденов каза, че ако от 3 до 6% от мъжката популация е хомосексуална, то е нормално и в НС да са толкова. „Нали, вика, парламентът е представителна извадка на обществото?” То това е големият проблем, че е представителна извадка, ама ние от генералната съвкупност не щем да си го признаем. Викаме им „ония там” и не ги припознаваме за наш образ и подобие… Иначе все щеше да се случи за четвърт век да изпратим баре един различен…
Д-р Тотко вика, че няма проблем, дето са хомо. „Лошото е, вика, когато някои държавници се опитват да правят и на нас това, което се върши на техните собствени задници...”
Лично ние сме за забрана на демонстрациите на всякаква сексуалност, била хомо, била хетеро, била зоо… Дето рече Любо Дилов веднъж, “Сексуалното предпочитание на човека е негов личен избор, докато не пречи на останалите. Все едно каква е – ако ще с крави, кокошки…”
Което е малко пресилено. За кокошките специално…
Историкът Александър Мошев, уредник в Националния литературен музей, твърди, че Ахил бил българин. Доказателство била една плочка с образ на конник от преди 16 века, на която на латински пишело „Болгар". „Поне два византийски източника, вика историкът, единият от VI-ти, другият от XII-ти век, посочват данни, че Ахил е бил предводител на българи (мидонци)."

Всъщност, плочките били две: на едната бил изобразен Ахил, а на другата конник с надпис „Болгар”. И от връзката между тях се стига до Ахил българин.

Според нас това не може да е истина. Първо, добре известно е, че слабото място на Ахил е петата. Няма българин, дето слабото място да му е в петата. Съвсем другаде ни е на нас слабото място, ама да не почвам и аз като Рут Колева… И, второ, Ахил защо убива Хектор? Щото Хектор уби Патрокъл. Пък Ахил и Патрокъл се обичали като мъж и жена… А за прабългарите не са правели такива мискинлъци. Както писа наскоро Петрински, правели са го с кобилите си, а не помежду си, както гърците. По-възможно е Ахил да е македонец. Защото бащата на македонската нация, Санде Македонски, е бил обратен.
На практика обаче си е едно и също. Ако перифразираме един сръбски графит, Македония – това е България извън себе си.
Вторник, 4 февруари
В „Новинар” продължават темата, подхваната от д-р Пауло Убиратан, дето ви писах миналата седмица: „Бягането за здраве съсипва организма, алармират специалисти. Противно на общоприетото схващане, че бягането всеки ден удължава живота, оказва се, че лекоатлетите определено не са сред най-дълголетните, даже обратното. Практикуващите изтощителния спорт рядко доживяват 80-ата си година в добро здраве.”
Много се срамувам, когато в този вестник пишат такива нелепости. Ще каже човек, че тия, дето не тичат, задължително достигат до осемдесетака, и то в перфектно здраве! Да потънеш в земята от срам!
Иначе е възможно специалистите да алармират. Ние лично винаги сме гледали на бягането с подозрение. Защото замислете се! Първобитният човек кога е бягал? Когато го подгонят дивите зверове. Или съседното племе иска да го яде… Затова в подсъзнанието на нашите далечни предци е закодирано, че бягането е свързано с голяма опасност, със силен стрес. И организмът без да съзнава произвежда съответстващата химия. Затова няма що да си съкращавате живота и да си образувате най-различни болести.
Все си повтарям, че не съм длъжен да се срамувам за всичко, дето излиза във вестниците. То не е едно и две… Колегата Комарницки пише във ФБ: „Разтърсващ редакционен коментар в днешния "24 часа"... Не знам дали схващате колко е нелепо и комично - някакво бананово-жълто вестниче в някаква бананова държавка раздава глобални морални присъди...”
Абсолютно е прав колегата. Материалът носи заглавие, което би било на място, ако ставаше дума за новата плеймейтка, която, без да се хваля, е от Пазарджик: „Кой си ти, Уди Алън?” Тоя въпрос си задавали почитателите на големия артист и режисьор по повод на разкритията на доведената му дъщеря Дилан Фароу, че я насилвал сексуално. „Очевидно е, коментира анонимният часовик, че талантът не върви задължително с морала… Няма прошка и давност за насилието над дете и това Америка няма как да забрави. Така както не прости подобно поведение на друг голям режисьор - Роман Полански… Липсата на морал може да сложи край на една кариера, дори когато става дума и за творец от голяма величина.”
Тая дописка много ми напомня за един фейлетон, май беше на Васил Цонев. Разказваше се за журналист, който всеки ден пишел в „Кооперативно село” по едно отворено писмо до Чърчил. Но за съжаление Чърчил по това време не четял „Кооперативно село”.
 Дано Уди Алън чете «24 часа». Макар че то и у нас все по-малко хора го четат, та камо ли в Америка...
Винаги, когато вестник на медийния империалист Пеевски говори за морал, изпитвам известен когнитивен дисонанс.
Сигурен съм, че сте наясно с когнитивния дисонанс, но все пак да обясня с две думи. Когнитивният дисонанс се получава когато в съзнанието ви настъпи конфликт между вашите знания и убеждения и информацията, която идва от околната среда. Казано по-простичко това се случва, когато вестникът посвещава по няколко дописки на «големия» журналист и «многообещаващ» политик Бареков, а вие сте убеден, че, ако почнат да бесят журналистите, негова милост на халост ще си иде... И като политик ще го обесят бадева...
За обещаващ, верно е обещаващ… Обещава повече от Борисов и Сидеров заедно! И това е естествено. Смятаме, че ескалацията на обещанията е неизбежна. С времето повечето работи вече са ни били обещавани. Човек привиква с обещаното и му се иска все повече и повече... И политикът какво да прави, освен да дава. Обещания.
Сряда, 5 февруари
Параванов разправя: „Преди дни лидерът на БСП Станишев каза, че никой не е над БСП, уви, има човек, който е над БСП и се произнася за ключовите решения – Пеевски.”
Сигурно е така, защото същото твърди и Румен Петков: „Аз толкова нелепости чух от ръководството на партията, които, за съжаление, звучат и в медийната империя на г-н Пеевски... Грозното в случая е, че партньор на Станишев е вестник "Уикенд".
Пък ген. Наско е възмутен от последните социологически данни: „Така нареченият „Институт за модерна политика" е разпространил проучване, според което Столетницата не губи от разцеплението с Първанов, а "Партията на цензурата" е трета политическа сила… Този "институт" се ръководи от един тарикат – Цеков, който е продукт на друг стар тарикат – Гестапото и сега по поръчка на Банката са тръгнали на нов лов за балами…”
А така! Борислав Цеков продукт на Митьо Гестапото! И по поръчка на КТБ Цеков и Гестапото бичат в полза на Бареков. Значи той е новият човек на ченгетата. И ще стане като със Сидеров. Като кандидат-кмет на София взе 1600 гласа, по-малко даже и от Петьо Блъсков. А през 2005 г., като го поеха «цивилните изкуствоведи”, влезе в парламента. И да напомня, ако сте забравили, вкара най-много ченгета - 7 от 21. Отделно хомосексуалистите. Но те не вярвам да са по линия на Митьо Гестапото, макар че не е изключено. После ченгетата вкараха и Яне Янев в парламента. Та, ако са се хванали с Бареков, ще вкарат и него.
Бившият депутат от РЗС Емил Василев, провокиран от изказването на Параванката, решил да подпомогне с каквото може издирването на истината: „Делян Пеевски има свои лични протежета, които постави на избираеми места в листите на БСП. Давам пример с порнобоса Мартин Захариев. Беше лансиран лично от Станишев по поръка на Делян Пеевски като "гражданска квота".


Обърнете внимание къде е палецът на Станишев. Това не ви ли напомня масонското ръкостискане? На мен да.

А Пеевски го протежирал, защото съпругата му Жанет Захариева била директор по правни въпроси на БТК и "Виваком".
„Порнобос” е пресилено. Захариев издаваше „Плейбой”, което не го прави порнобос. Порнобос е друго. Преди няколко години Огнян Стефанов писа в „Торнадо”, че депутатът от БСП Курумбашев бил собственик на най-голямото порно студио на Балканите. И до днес не сме чули Курумбашев да опровергае това, да заведе дело срещу редакцията или да предприеме друго действие, подобаващо на оклеветен човек…
Както и да е.
Вероятно е съвпадение, но никъде не съм срещал толкова много Захариеви на едно място, колкото около Пеевски. Васил Захариев ръководи „Телеграф”, „Монитор”, „Политика” и т.н. Борис Захариев пък е изпълнителен директор на “Табак маркет”, собственикът на „Lafka”. Кирил Захариев е един от собствениците на "ГМ Прес", фирмата, чрез която Пеевски влезе в „Стандарт”. Сега се появява и Жанет Захариева и мъж ѝ Мартин Захариев…
Четвъртък, 6 февруари
Данчо Ментата предложил, ако се създаде временна комисия по казуса "Христо Бисеров", тя да се заеме и с темата за евентуални срещи и разговори между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното.
По този повод Тетка Цачева вика: „Може там да се включи и случаят с Митхад Табаков, който е зад решетките и му се радват като на расов елен. Оказва се, че някои хора след като се откажат от имунитет - стават клиенти на Темида…”
Тетка, нормално за нея, е схванала само края на историята. Осман Октай хвърля светлина и върху началото: „В листите на ДПС става практика да се номинират хора, които са си платили, за да получат имунитет…” На някои от тези хора им е нужен заради миналото, други пък го искат за всеки случай, щото нали… Сигурно знаете, че през средновековието папата е продавал индулгенции не само за минали, но и за бъдещи грехове.
Но за Тетка ставаше дума. Много глупаво се е изказала. На Митхад Табаков му се радвали в панделата като на расов елен. Гаче е попаднал в ловната дружинка на Гоце… Като на расов елен (жребец?!) биха му се радвали в женския в Сливен. Във Варна му се радват по обратен начин…
В САЩ в близко бъдеще пускали коли, които ще говорят помежду си, съобщава „Труд”. „Може, пишат колегите, да изглежда като научнофантастичен филм, но колите, пътуващи по пътищата в САЩ, ще могат скоро да "говорят" помежду си, за да избегнат катастрофи.”
Стига, бе! Верно ли звучи фантастично? Ами аз защо имам спомен за една разпоредба, която ЕК прие през 2007 г.? Според тази разпоредба колите, движещи се по пътищата на ЕС, трябва да могат да "говорят" по между си и да си съобщават това-онова. А у нас колите откога си говорят… "Ей, педал, къде караш, бе!" "Ама, краво, да не си в Индия, ма!"... Да не говорим за паралингвистичните средства - кукиш, „кросно”, "слонска свирка" и т.н. Точно затова Сартър е казал: Адът, това са другите шофьори...
Петък, 7 февруари
Британската актриса Елизабет Хърли отрича да е имала любовна връзка с Бил Клинтън, както твърди бившето ѝ гадже Том Сайзмор. Тя и Моника дълго отричаше, па накрая извади синята рокличка с петната от ашламата на Клинтън. Запазила я мръсницата…
Том Сайзмор се похвалил, че той запознал Хърли и Клинтън на прием в Белия дом за премиерата на “Спасяването на редник Райън”. После Клинтън му поискал телефона на Хърли и ѝ звъннал: “Слушай, Елизабет, тук е президентът. Нямам повече време за глупости. Пращам самолет да те вземе…” И верно пратил и тя дошла и останала в Белия дом 4 дни…
Хилъри нищо не разбрала. Кой знае... Всъщност, то обикновено така става.
В «Тайната история на Мосад» Гордън Томас разказва как, когато Нетаняху станал премиер на Израел, почнал да се бърка в оперативната работа на Мосад. А жена му, Сара, искала разни информации, например психологическите портрети на световни лидери, с които премиерската двойка се срещала. «Особено настоятелно, пише Гордън Томас, било искането ѝ за подробности относно сексуалните предпочитания на американския президент Бил Клинтън...» Вероятно във връзка с посещението на Нетаняху в САЩ през април 1997 г. Мосад още през март прихванал секс разговорите на Клинтън с Моника. И докладвал на Нетаняху. А той на жена си. И тя проявила интерес.
Както и да е. Друго имах предвид. В медиите информацията за аферата с Моника се появява на 17 януари 1998 г. Премиерата на «Спасяването на редник Райън» е на 24 юли 1998 г. Значи свалката с Лиз Хърли, ако е вярно, се е състояла в разгара на скандала. Представяте ли си?! Те му готвят импийчмът, той пак за това си мисли. Малко като Бай Ганьо пред Ниагарския водопад… Като крайно на Бил му се размина леко, отнеха му лиценза за юридическа практика и го глобиха $90 000. Това, струва ми се, е най-скъпата свирка в историята. Импийчмънт нема, щото обясни, че не бил излъгал, когато казал, че не е имал „сексуални взаимоотношения” с Моника. Позовавайки се на различни законови дефиниции, доказа, че оралният секс не попада в тая категория... Имайте го предвид, може някой път да ви послужи.
Значи Клинтън пратил Air Force One да докара Хърли. Всъщност, то не е Air Force One, когато не вози президента, но все тая... Понеже разни хора много критикуваха Бойко, че качвал на самолета разни певачки... Та да се знае, че е нормално. В смисъл, не че е нормално, но се случва и в по-големи демокрации от нашата...

Този, който върви пред Гоце, е Емил Кало, председател на дружеството на евреите в България „Шолом” и член на АБВ. Като знам практиката, не изключвам да е саяним. И в някоя от бъдещите книги на Гордън Томас за Мосад да разберем пикантни подробности от президентството на Параванов…

Като споменахме Борисов... Шефът на Легия "Антимафия" Григор Здравков разправя, че щели да сезира ОЛАФ за кражби за близо 40 млн. евро с фалшиви фактури при строежа на метрото. Разполагали с документ за схемата, по която се разпределяло накраденото– за Б.Б. 30%, за Пашата - 20%, за Каратиста - 20%. Някъде се губят едни 30%. Ако са общо 100, де, щото тия хора бяха способни да откраднат и повече от 100… Явно са за другите разходи по операцията. Пък и честно казано, не мога да допусна, че са направили пълен байпас на кметицата. Не е нормално. Не ли?
P.S. Ако по някаква причина не успявате да си поръчате новата книга на д-р Филипов на e-mushkato.com, можете да го направите и на мейла на доктора [email protected], или на Тонифона – 0885 233 691 .
Екземпляри от том 1, 3 и 4 има и в редакцията на OFFNews на бул. “Витоша” 15.

To be continued

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!