160 години от рождението на Стефан Стамболов

Българска история Последна промяна на 31 януари 2014 в 08:54 2417 3

Стефан Стамболов

Днес се навършват 160 години от рождението на големия български държавник, политик, общественик, революционер и поет Стефан Стамболов.

Той е един от онези българи, чийто принос към България е неоспорим. Макар периодът на управлението му и като цяло оглавяването на Народнолибералната партия да бъдат отричани от някои като положителни и благополучни за развитието на държавата, човек трудно би могъл да остане равнодушен пред интересната му личност. Някои го описват като харизматичен, манипулативен, готов с лъжа да получи своето. Едно е сигурно – Стефан Стамболов е бил рядко срещан интелигентен и ерудиран човек и смело може да се каже, че е мислил ход пред противниците и опонентите си. Често е печелел словесните битки и благодарение на таланта си да говори пред широк кръг хора е съумявал да „извлече“ това, което му е нужно.

Повече - на страницата на "Българска история".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2014 в 10:01

Няма съвършени хора,респ.политиц!Колкото и да му изтъкват
недостатъци/верни или не/,Стамболов е притежавал най-важнота
черта за един държавник-родолюбието!!!!!!!Само такива хора
трябва да имат достъп до управлението на една страна,за да
не се заличи тя от "картите" на суверенните държави.Това
важи със страшна сила и днес...Да спасим България!

31.01 2014 в 09:59

Срам и позор!!! Вчера вицепрезидентът на България Маргарита Попова не се посвени и с открито сърце прие от ръцете на "гестапото" (Димитър Иванов, бивш шеф ма VI отдел на ДС) ЗНАЧКАТА на името на този велик българин, която беше учредена от сътрудници на ДС начело с Димитър Иванов. Това кощунство стана в присъствието на Светлана Шаренкова-човекът на Кремъл в България. Клета,клета, България!

31.01 2014 в 09:12

Eх, Стефане, Стефане защо не си тук, сега сред нас. Русофилската паплач продава скъпата ти България - безсрамна паплач се е настанила в светото Народно събрание. Стефане, защо нямаме твоята сила да ги прогоним веднъж завинаги в любимата им Русия.
 
X