Синдик влезе в TV7, медията се оплака от "рейдърска кампания" на Бареков (обновена)

Мая Младенова 04 юли 2014 в 09:00 10682 11

Синдик е влязъл в офисите на ТV7 в 17:10 ч в четвъртък, 3 юли, съобщи ръководството на телевизията.

По думите на мениджърите временният синдик е бил придружаван от дузина татуирани охранители.

Акцията е вследствие на съдебни претенции на продуцентската компания на Николай Бареков "Ноу фрейм медия България" АД, която поиска от СГС да обяви телевизиите TV7 и News7 в несъстоятелност заради просрочени дългове в големи размери.

Ръководството на телевизията нарича това "рейдърска кампания".

Обезпечителната заповед е от 3.07.2014 г. и указва на временния синдик „да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда".

"В разрез с указанието на Софийски градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия (на чиито честоти се излъчва News7 - б.р.). Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед. ТV7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение", пишат в съобщение до медиите ръководителите на телевизиите.

По думите им едновременно с охранителите в студиата и офисите са нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на „България без цензура“. Те не се съобразили с искането на адвокатите на ТV7 да напуснат незабавно офисите.

Ръководството на ТВ7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаването на указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на „България без цензура“, завършва съобщението.

Самият лидер на новата партия "България без цензура" Николай Бареков е бивш изп. директор на телевизиите от медийната група. Партията му на практика се роди на екрана на телевизията, първоначално под формата на едноименен тв проект. И турнето на ББЦ (по признание на банкера Цветан Василев), и самата телевизия бяха финансирани от бившия вече шеф на КТБ.

До преди разрива между Цветан Василев и Делян Пеевски телевизията отделяше голяма част от програмното си време и новинарските си емисии на отразяването на дейността на "България без цензура". След разразяването на конфликта между банкера и ДПС депутата, дойде и войната на Бареков с ТV7. 

В съобщение до медиите днес Бареков отрече хора от неговата партия да са влизали в телевизията. Той твърди, че TV7 дължи на "Ноу фрейм" 5 милиона лева.

"За жалост вместо да плати, г-жа Тошева (шефът на телевизията - б.р.) и ТВ7 станаха страна в политическия процес и сипят гнусни атаки срещу мен и самата партия“, заявява председателят на ББЦ.

Oбновено:

По-късно същия ден последва контраатака от телевизиите. Те обявиха, че също са подали искова молба в съда за откриване на производство по несъстоятелност на „Ноу фрейм медия България” ЕАД. Искането е във връзка с неизплатени задължения на фирмата към двете телевизии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!