"Ноу фрейм" поиска TV7 да бъде обявена в несъстоятелност (обновена)

ОFFNews 27 юни 2014 в 08:10 9600 18

Телевизионната продуцентска компания "Ноу фрейм медия България" АД е поискала телевизията ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност, става ясно от подадена в Софийския градски съд молба от името на дружеството във вторник, пише онлайн изданието на "Капитал". Като ответник по делото е посочена ТВ7.

Миналата година "Ноу фрейм медия България" АД придоби правата на продуцентската компания на Емил Кошлуков "Ноу фрейм медия" АД, която правеше повечето външни продукции на TV7.

"Ноу фрейм медия България" АД е създадена през юли 2013 с основен акционер е Емил Кошлуков. През август 2013 той прехвърля своя дял, който е 90%, на един от членовете на борда на директорите - Антон Гугов. От април тази година едноличен собственик на капитала е Николай Бареков.

"Ноу фрейм" бе компанията, осъществяваща телевизионната реализация на националното турне на "България без цензура" в кампанията за евровота. ТV7 oт своя страна е проект, финансиран мощно от банкера Цветан Василев.

Бареков на свой ред се оплака, че ТV7 го цензурира и предупреди, че телевизията е взела страната на Цветан Василев в конфликта с Делян Пеевски и това ще я погуби. Той се закани, че хора от партията му повече няма да участват в нейни предавания.

Съдебният иск вероятно идва да покаже, че между банкера и новия политик е настъпил разрив и Василев вече няма да финансира политическия проект на Бареков.

По-късно през деня ръководството на телевизиите TV7, NEWS7 и Super7 изпрати до медиите официална позиция, в която заяви, че към настоящия момент е предприело всички необходими действия за защита на своите права и законни интереси и че "журналистите и служителите на TV7 продължават да работят професионално и обективно единствено за зрителите". Колкото до иска на "Ноу фрейм", телевизиите ще го коментират след като юристите им се запознаят с него, което не е било възможно днес поради спецификата на разглеждане на тези искове в СГС.

"В определени медии продължава да се тиражира целенасочена и преднамерена информация за състоянието на TV7 и програмните решения на мениджърския екип, която не отговаря на обективната истина", се казва в съобщението.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!