TV7 поиска процедура по несъстоятелност

Мая Младенова 30 юни 2014 в 11:26 20225 12

TV7
TV7

Ръководството на ТV7 е изпратило до Софийския градски съд иск за откриване на производство по несъстоятелност, обяви медията в официално съобщение.

Причината са забавени плащания към доставчици след блокирането на сметките й в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Новината идва, след като част от кредиторите (сред които е известно, че е и продуцентската компания "Ноу фрейм медия България" АД на Николай Бареков - б.р.) внесоха в СГС молба за откриване на производство по несъстоятелност заради големи дългове на телевизията.

В съобщението се уточнява, че към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне работата на телевизиите от медийната група и излъчването на телевизионния сигнал. То е подписано от името на ръководството на TV7 и BBT. Последната вече не съществува, като на нейно място се излъчва новинарският канал NEWS7.

Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори, заявяват от ръководството на медиите.

В края на миналата седмица стана ясно, че "Ноу фрейм" претендира за просрочени задължения към нея в размер на няколко милиона лева.

"Ноу фрейм" е компанията, която правеше голяма част от предаванията на TV7. Основен акционер в нея от тази година е Николай Бареков. Тя осъществяваше и телевизионната реализация на турнето "България без цензура". Дружеството е правоприемник на "Ноу фрейм медия" АД на Емил Кошлуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!