TV7 поиска процедура по несъстоятелност

Мая Младенова Последна промяна на 30 юни 2014 в 11:26 19184 12

TV7
TV7

Ръководството на ТV7 е изпратило до Софийския градски съд иск за откриване на производство по несъстоятелност, обяви медията в официално съобщение.

Причината са забавени плащания към доставчици след блокирането на сметките й в Корпоративна търговска банка (КТБ).

Новината идва, след като част от кредиторите (сред които е известно, че е и продуцентската компания "Ноу фрейм медия България" АД на Николай Бареков - б.р.) внесоха в СГС молба за откриване на производство по несъстоятелност заради големи дългове на телевизията.

В съобщението се уточнява, че към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне работата на телевизиите от медийната група и излъчването на телевизионния сигнал. То е подписано от името на ръководството на TV7 и BBT. Последната вече не съществува, като на нейно място се излъчва новинарският канал NEWS7.

Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори, заявяват от ръководството на медиите.

В края на миналата седмица стана ясно, че "Ноу фрейм" претендира за просрочени задължения към нея в размер на няколко милиона лева.

"Ноу фрейм" е компанията, която правеше голяма част от предаванията на TV7. Основен акционер в нея от тази година е Николай Бареков. Тя осъществяваше и телевизионната реализация на турнето "България без цензура". Дружеството е правоприемник на "Ноу фрейм медия" АД на Емил Кошлуков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2014 в 14:27

Бюрека глътна водица ама този път стабилно и надали ще си подаде повече главата над повърхността! Явно ко..ето има добър инстинкт за самосъхранение щом пое към ЕУ парламента. Самоче си мисля,че един банкер едвали е толкова глупав да не си е вързал гащите и да няма начин по който да си вземе парите от този смотаняк!

30.06 2014 в 13:28

Несъстоятелност? Затвориха банката им временно и нещата умряха. И не мога да си обясня защо се впряга името на Барека, че щял да купува телевизията? Нали Василев вече нямал пари?

30.06 2014 в 13:14

Пазарна икономика, неправилното управление води до фалит.

30.06 2014 в 13:05

Дюдюка източваше ТВ7 като за последно, докато й беше изпълнителен директор и лапаше директно от джоба на Цветан Василев, за да реализира политическия си проект. Така набута телевизията с 84 милиона лева загуба, в името на това да спечели циганите и бабичките на своя страна с кебапчета и гръмки обещания от трибуните, подготвени именно от ТВ7 из цялата страна. След това обаче представи цялата тази безидейна, но скъпа кампания за "външна продукция" на заетата от Кошлуков фирма "Ноу фрейм" и сега предявява претенции към нанесената от него самия загуба на ТВ7, че виждате ли, същата сума всъщност ТВ7 дължи на него, тъй като кампанията му била "външна продукция"!? Той затова Цветан Василев казва, че е финансирал "реалити шоуто" (а не политическия проект) на Бареков - т.е., даже и да вземе парите от ТВ7, дюдюка би трябвало да ги върне на Василев. Презумпцията на изказа на банкера е очевидна. Пловдивският чалгаджия обаче няма нито сурат, нито насита.

30.06 2014 в 12:55

Ами така ще стане то. Аз не разбирам що за хора управляват ТВ7 , едно време РИНГ БГ, ПФК Левски и ПФК ЦСКА, това са или марки или места с пари и програма и трябва да се надгражда. В следващия момент просто се сриват.

30.06 2014 в 12:39

От както Бареков напусна телевизията, очевидно нещата не вървят на добре.

30.06 2014 в 12:39

айде додука се уреди с телевизия сте е купи телевизията сте се казва додук кавал телевизион без цензура :)

30.06 2014 в 12:17

Хех... врътнаха им кранчето и не се мина и месец и клекнаха. Смятай, колкото са били на загуба, че да не могат повече от месец да прокопсат без Василев. Ся чакам и "евентуалният премиер" Бюрека да се наака показно и да се скрие в миша дупка

30.06 2014 в 12:08

ДОБРИ НОВИНИ ОТИДЕ СИ ПАРТИЙНАТА телевизия

30.06 2014 в 12:01

дудука я източи и ако му помогнат от ДПС може и да я купи