Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

БНР свали от ефир "Деконструкция" на Петър Волгин

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2015 в 15:04 23873 72

Управителният съвет на Българското национално радио е свалило от ефир предаването на Петър Волгин "Деконструкция".

Това съобщи във Фейсбук самият Волгин и добави, че не е сърдит на хората в БНР, а СЕМ е подчинен на властта. 

Свалянето на "Деконструкция" идва след предупреждението БНР да отнесе глоба от СЕМ за 3 хил. лева.

По думите на председателя на СЕМ Георги Лозанов предаването на Петър Волгин системно отказва да спазва изискването за плурализъм на мненията, което е задължително за обществените медии. В регулаторния орган има оплаквания от съдържанието на "Деконструкция" - често се говори срещу Реформаторския блок и ГЕРБ, срещу НАТО, но тяхното мнение не намира място в предаването, добави Лозанов.

Ето какво написа във Фейсбук Петър Волгин:

Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването "Деконструкция". Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно. Ако можеха да мислят, щаха да видят, че с подобни мракобесни действия постигат цели, напълно противоположни на желаните от тях. Всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си. Разбира се, лакеите на управляващите ги чака същата съдба. Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами".

Малко по-късно от БНР изпратиха позицията си по повод спирането на "Деконструкция". Според националното радио "водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите".

Ето какво пише в позицията на БНР:

"Ръководството на Българското национално радио продължава да отстоява линията си за строго спазване на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ). Доказателство за това е бързата и адекватна реакция в отговор на акт от Съвета за електронни медии за установяване на административно нарушение от Петър Петров (Волгин). Управителният съвет на БНР реши да бъде преустановено излъчването на предаването "Деконструкция".

Мотивите за решението са, че водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата. Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение. Отчита се липса на плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи. Г-н Волгин продължава системно да толерира и да насърчава подобно поведение, нарушаващо разпоредбите на ЗРТ, както и редакторите, и сътрудниците на предаването "Деконструкция".

Многократните усилия на ръководството на радиото и на СЕМ да приближат "Деконструкция" до нормите на истинската журналистика и изискванията на ЗРТ, за съжаление, не доведоха до успех."

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2015 в 20:49

Демонократите въвеждат ЦЕНЗУРА.

Никой нямал право да изказва мнение, различно от "официалното". Коментарите трябвало да са "правилни". Типично по болшевишки: "КОЙТО НЕ Е С НАС, Е ПРОТИВ НАС!".

Еми къде отиде СВОБОДАТА НА СЛОВОТО бе? Къде отиват "различните гледни точки"? Демонократите ли имат МОНОПОЛ НАД ИСТИНАТА? Тея вероятно искат да изпратят идейните си противници в лагери. По-лоши са дори и от комунетата. Омерзен съм.

22.12 2015 в 16:23

Моля спрете да пишете за женската версия на Велислав Дърев, само ѝ правите реклама! Тия помияри се хранят с такова внимание!

22.12 2015 в 15:47

Вие,които защитавате Волгин ,или сте комунисти или не сте слушали негови предавания.Той си призна,че е с леви убеждения.Не понася друго мнение,прекъсва,изключва,даже обижда доста интелигентните си опоненти.Държи се арогантно,самонадеяно,възмутително.

22.12 2015 в 14:17

Свалянето на предаването от ефир аз смятам, че е провокация на простака Янкулов, която цели нови протести срещу правителството. На никого не пречеше това предаване, тъй като думите на Волгин се слушаха и приемаха само от любителите на бигбрадарите. Кой интелигентен и четящ човек би се вслушал в простащината, например на един от редовните автори в предаването Божан Петров ? Ето свалянето на предаването на Волгин е вече в устата на БСП и те са във вихъра на плюене на правителството.

22.12 2015 в 13:09

Петър Волгин, Калина Андролова и Юлия Владимирова трябва да работят в руското, а не в Българското национално радио. Те са проводници на чужди интереси. За тях майка е Русия, не България. Като работещ дори в системата на Радиото, мога да кажа, че са хора, направили сериозни кинти по европейски програми, а иначе Европа е много лоша...Рубладжии станаха в последно време, после може и на друг господар да се продадат. Рядко Управителният съвет взима добри решения, сега обаче направи точно това. Това е обществена медия, не е телевизия Алфа, да отива там.

22.12 2015 в 11:04

Правилна, но за съжаление изключително закъсняла реакция, която ако не се аргументира подходящо, ще направи герой от този човек...

22.12 2015 в 10:57

http://www.vitki.org/%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D 0%B0%D1%8F-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0.html
Истинските причини за руско-сирийската война

...Война в Сирии стала неизбежной в 2009 году, когда во время визита эмира Катара шейха Хамада Аль Тани в Турцию, была достигнута договорённость о строительстве по территории Сирии смертельно опасного для «Газпрома» трубопровода. Он должен начаться в Катаре и пройти через Саудовскую Аравию, Иорданию и Сирию, дойдя до Турции присоединиться к «Набукко» или другим газопроводам в Турции. Дважды неизбежной войну в Сирии сделал аналогичный план Ирана по строительству через Сирию "Исламского газопровода" с месторождения "Южный Парс", которое содержит 8% мировых запасов газа.

Газ Ирана и Катара находится ближе к Европе, чем газ в России. Поэтому газ из Ирана и Катара в Европу, если проложить трубопроводы через сирийскую территорию, будет дешевле во много раз, чем газ, поступающий из России в Европу. После такого двойного прорыва конкурентов в Европу от «Газпрома» могли уйти почти все потребители....
А какво ни пробутват отвсякъде?!
утват

22.12 2015 в 10:55

"Не, неговият глас трябва да се чува дори да нарушава журналистически стандарти" - Кой е измислил тези уж положителни и отрицателни мнения, които трябва да кликват читателите? Какви са журналистическите стандарти, които нарушава Волгин? Това, че говори неща, които вече прогледнаха и продължават да проглеждат много българи? Всички журналисти трябва да си плюят едни други в устите и да повтарят "Боко е велик, велик...." това ли е демокрацията и алтернативното мнение?

22.12 2015 в 10:49

Главатарят на държавата вдига кръвно, когато се говори срещу него и т.н. политика на управниците. Подлогите му се грижат това да не се случва и удобно използваха времето, когато дупетати са по далечни туристически дестинации, "обикновените хора" обикалят магазини в търсене на по-евтини подаръци и храна за Рождество Христово и Нова година.
А това т.н. обществено радио се издържа и от моите данъци. Аз не искам по него да слушам венцехвалебствени слова за боко и обкръжението му, не искам да слушам само лигавия глас на Ирина Недева.

22.12 2015 в 10:31

Свобода на словото типВолгин на общественото радио е подигравка с хората, на които им е пределно ясно каква игра играе той и неговите другарчета. Да припомня,че Андролова напр.преди 5-6години беше много активна във в-ка на ДСБ Седем. Явно реши,че там парата е малко и несигурна, че тази партия е бедна, не опази вестника, за телевизия да не говорим. А парите идват от другаде, от една голяма държава на изток. И за тях има доста желаещи, както практиката показва -Волен, Дачков, Иво Христов - хора, чийто морал не е на нивото на ума им, уви.За тези, които не вярват в т.нар. хибридна война предлагам следното, за съжаление, на руски.

Российско-грузинская война 2008 года стала первой гибридной войной, в которой Москвой были отработаны все элементы гибридных войн:
— Военная агрессия регулярной армии и спецвойск, аннексия территорий, создание квази-государств;
— Использование партизанско-террористических формирований;
— Маскировка спецвойск под партизан и ополченцев;
— Экспорт/импорт боевиков и провокаторов;
— Внедрение агентуры в руководство экстремистских организаций и перехват управления ими;
— Создание, снабжение и тайный контроль над террористическими и экстремистскими организациями (действия «под чужим флагом», «третья сила»);
— Дипломатическая и консульская агрессия (раздача паспортов, визовые ограничения);
— Агрессия под прикрытием гуманитарных миссий;
— Информационная агрессия, подкуп журналистов, экспертов и СМИ;
— Военная пропаганда и дезинформация в СМИ;
— Подкуп политиков, партий, общественных движений, тайное финансирование избирательных и общественных кампаний;