Хекимян пита за къщата в Барселона, Новаков отвръща с нападки за аутокю и слушалки

OFFNews 11 септември 2020 в 11:11 17177 5

Евродепутатът Андрей Новаков се опита да избяга от неудобен въпрос на водещия на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян за т. нар. къща в Барселона и за скандалните записи с гласа силно наподобяващ на този на премиера Борисов, с нападки към телевизията, в чието студио гостуваше.

"Аз нямам пред себе си аутокю и слушалки", каза Новаков, намеквайки, че някой друг казва на Хекимян какво да го пита.

Водещият обаче веднага показа какво пише на аутокюто. Там надписът гласеше "Ангел Кунчев - студио" - следващият гост в предаването.

"Правите внушения с реплики към мен, че нещо пишело на аутокюто. Аз не виждам какво пише в аутокюто, вие виждате ли", попита Хекимян и поиска на два пъти да прочете текста. Нещо, което Новаков не направи, но зрителите видяха текста.

Това сериозно обърка амбициозния млад политик, който се опита да обясни, че нямал предвид тв водещия.

"Ама, вие защо решихте, че се отнася за вас", каза той.

"Ние двамата си говорим", отговори Хекимян, а Новаков обясни, че искал да каже, че няма откъде да чете и не знаел нещо повече.

Според него протести имало в цяла Европа, а авторитетът на Борисов не бил разклатен въпреки серията от негативни публикации срещу управлението му в реномирани западни издания.

"Създава се усещане, което ми напомня за исторически рефлекс от края на миналия век – то е, че извън София големият брат е седнал да заседава. Да видим дали ще ни поощри или накаже в зависимост от това дали сме били послушни или не. Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС и не може да представяш едно съвсем рутинно заседание на комисията по права и свободи като изслушване, на което си привикал някой да му се скараш", каза Новаков по повод вчерашното заседание в комисията LIBE към Европейския парламент.

Еврокомисари постоянно идват в ЕП и участват в заседания на всякакви теми, добави той.

Новаков обяви, че България не е първата държава, която е обсъждана в комисията, нямало да бъде и последната. По думите му е много важно да се назовават ясно политическите принадлежности на критикуващите България евродепутати.

"Не може да се изважда рутинно европейско заседание, като заседание за критики към страната ни", категоричен бе Новаков.

Той коментира и сравненията на режима на Борисов с този на беларуския диктатор Лукашенко.

"Твърдението, че човек, който е отишъл на протестите, се оставя без вода и хляб и се лишава от основни права и свободи, според мен не помага на протестите, защото аз виждам на протестите много мои връстници, с които постоянно говоря и аз вярвам, че те имат своите разумни искания и  ние се вслушваме в тях. Що за диктатура е тази, която 64-и ден не само позволява, но и насърчава хората да излизат и протестират, да изразяваш мнението си където пожелаеш и колкото пожелаеш", каза още Новаков, а водещият Антон Хекимян го репликира, че протести има и в Беларус. 

Относно появилата се информация, че Доналд Туск е отказал подкрепа за премиера Бойко Борисов, която да се изрази в позиция на ЕНП, Новаков обяви, че не са търсили помощ и не знае за подобна инициатива.

"Туск не е сравнявал Борисов с диктатор. Не ми е известно някой да е искал подкрепа. Нямам спомен да сме ходили да искаме защита и някой да ни пази", обяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

5

Краси

11.09 2020 в 18:02

Амбициозен и млад, но за сметка на това много тъп политик. Други в обкръжението на тиквеника не виреят, защото биха умрели от срам.
Как ни насърчават да протестираме срещу тях:
1. Со кротце: данъчни, митнически и всякакви други проверки за непокорни фирми, които не ближат задните им части. Накрая обикновено такива фирми се превземат от Грух, Гел, или някой друг приближен олигарх и се опропастяват.
2. Со благо: уволняват се артисти и журналисти, отлъчват се от църквата свещеници, които са дръзнали да протестират. И други такива поощрителни жестове.
3. И со малко кютек: това го прави полицията, подкрепяна от мутри от охранителна фирма, след като си е поръчала и търпяла с часове бомбардировки от известни им хулигани-провокатори, за да има оправдание да бие мирните граждани и журналисти на тъмно.
И при толкова насърчения гадовете пак не се отказват да протестират - това си е черна неблагодарност!

4000

4

Рабиндранат Тагор

11.09 2020 в 16:51

Все пак кво стана с къщата в Барселона?

Дърдорковци герберски. Като правени от боко са до един. В час по трудово, както казва доктора.

7014

3

Диди

11.09 2020 в 15:49

Това момче е най-тъпото същество в елита на герберите. Спомнете си каква сензация изнесе преди година-две , че преборил "пакета на Макрон". Оказа се за негов срам, че това не е "транспортният пакает" на Макрон, а някакъв...друг пакет, май този в панталоните си. След това поиска втори мандат , за да пребори този път гарантирано транспортния пакет и ...се върна осран . Бил пак объркал пакетите. Заблудил го другият въжеиграч - Джамбазки. Боже, каква изразителна фамилия има това менте.

3810

2

Пенчо бре

11.09 2020 в 14:39

Както се казва: "И на "калъп" да те хванат, пак отричай!" И в ГЕРБ семейството върви този постулат!

5712

1

tough

11.09 2020 в 13:04

Пълна излагация са повечето герберастки кадри, няма кво даже да им давате гласност, ние си ги знаем.