Вандалите на изкуството Urban Creatures удариха отново в София (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 24 август 2017 в 17:50 5773 3

1/1
В процеса на рисуване.

Фестивалът за градско изкуство Urban Creatures завърши поредна своя стена в столицата, този път намираща се в 42 ОУ „Хаджи Димитър“ на ул. “Ген. Липранди” № 5 в жк. “Хаджи Димитър”. Творбата се казва "Full Exucubization" и е дело на поляка Кшищоф Сируч, като тя е вторият проект на фестивала за годината след "Мемориал" на Насимо.

Kшищоф Сируч и неговите колеги са едни от най-утвърдените творци от съвременната полска ърбън арт сцена. Сега е специално в България, след като цяла година е подготвял самостоятелна изложба "Discretinuum" в Париж, която ще открие врати в първата седмица на октомври в Galerie Celal M13.

Присъствието на Kшищоф Сируч в България ще бъде началото на нови колаборации с други полски артисти през следващата година.„С нашите традиционни партньори от Полския институт и район "Подуяне" насочихме вниманието си към решаване на проблем, който все повече настъпва в нашето общество – нуждата от стимулиране на креативността и въображението на подрастващите. Същевременно искахме да покажем една нова форма на градското изкуство, а какъв по-добър пример от изуството на Kшищоф Сируч, който комбинира по изключително интересен начин техногенни форми с природни форми“, коментира Ясен Гешев от Urban Creatures.