Three Days Grace: В Източна Европа са най-добрите рок фенове в света

Невена Илиева 29 юни 2017 в 17:43 6765 1

Утре Пловдив ще се превърне в столица на рока, макар и само за два дни. На 30 юни започва дългоочакваният фестивал Hills of rock 2017, който ще събере в града под тепетата едни от най-обичаните рок банди в света. 

На едно място ще се съберат Еvanescene, Guano Apes, Мерудия, Контрол, Ревю и още много други. Специално място в програма ще вземе една група с хиляди фенове и стотици милиони гледания в онлайн платформите за споделяне - Тhree Days Grace. 

Именно Мат Уалст (вокал, ритъм китара), Брад Уалст (бас, бек вокали), Нийл Сандерсън (барабани, перкусии, пиано, бек вокали) и Бари Сток (китарист) ще закрият фестивала, част от програмата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 г.

Официалното начало на групата е дадено точно преди 20 години в Онтарио, Канада. За това време, започвайки от малка "гаражна" банда, групата издава два платинени албума, през 2007 г. получава приза "най-добра рок група" според "Билборд", а преди пускането на третия си студиен албум вече имат продадени 6 милиона копия на записите си.

Зад гърба си имат пет студийни албума - Three Days Grace (2003), One-X (2006), Life Starts Now (2009), Transit Of Venus (2012) и Human (2015), а специално пред ОFFNews заявиха, че феновете трябва да се готвят на нов в началото на 2018 г.

За началото, музиката и Hills of rock 2017 си говорим с Брад от Тhree Days Grace.

Групата е основана през 1997 г. Какво ви събра заедно и как дойде идеята за Тhree Days Grace?

Всъщност, започнахме да свирим още в гимназията. Първоначално бандата се казваше Groundswell. Бяхме петима, а звученето ни беше обърнато към класическия рок. През 1997 г. двама от членовете на Groundswell напуснаха... така аз, Нийл и Адам решихме да останем заедно и да основем Three Days Grace.

Какво се промени за вас за тези 20 години? В тези трудни и несигурни времена много банди бързо се разпадат, става все по-трудно да се задържиш толкова дълго време на сцената. Поздравления...

Благодаря ти. Вярвам, че за тези 20 години станахме много по-сплотени. Научихме много уроци - какво да правим и какво не. Ключът е в комуникацията - като във връзките - трябва да си отворен за разговори.

Какво е музиката за вас - като послание, идеи, философия?

Ние възприемаме музиката като терапия. Пишем за нещата от живота - истинските ситуации, в които хората попадат. Да усетим, че феновете ни се припознават в песните ни, е най-хубавото чувство. Това е крайната ни цел като артисти.

Кои са любимите ви банди и артисти? Какви влияния от други групи има във вашата музика?

Обичам да слушам нова музика. Напследък слушам много инди алтернатив. Колкото и странно да звучи, не слушам рок, тъй като той е навсякъде около мен. Харесвам банди, които опитват нови неща.

Вие сте от Канада. Свирили сте на много места по света, но в България ще дойдете за първи път. Какво очаквате от страна ни? Тук рок и метъл сцената е много развита, има страшно много фенове.

Да, никога не сме идвали в България. Много сме развълнувани да свирим за вас. Според мен, в Източна Европа са най-добрите рок фенове в света!

Какво да очакваме от вас на Hills of rock 2017 в Пловдив?

За нас е голяма страст да свирим на живо. Очаквайте много енергичен концерт. Ние обичаме да свирим на фестивали, защото настроението е по-купонджийско. Ще си изкараме страхотно!

А какво да очакваме от вас след фестивала? Какви са бъдещите ви проекти? Все пак последният ви албум излезе преди две години.

В момента е вълнуващо време за нас. След европейското ни турне влизаме направо в студиото. Имаме 16 невероятни песни, готови за записване. Смятаме, че това ще бъде един от най-добите ни записи. Надяваме се, че ще завършим новия проект в края на годината и ще го пуснем в началото на новата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови