Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Скот Брадли: Щом си в социалните мрежи, не ти трябва звукозаписен лейбъл (видео)

OFFNews 30 май 2016 в 17:24 3343 0

Postmodern Jukebox идват за първи път у нас за два концерта: на 31 май - в Зала 3 на НДК, и на 1 юни - в Държавна опера - Пловдив. Групата изпълнява актуални хитове и поп класики, преобразени до неузнаваемост в закачлива суинг версия.

В основата на приключението стои американецът Скот Брадли. Той е роден в Лонг Айланд и още от малък е запленен от джаза и суинга. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по един нов и неочакван начин. Ето какво сподели той в ексклузивно интервю пред OFFNews:

Имаш ли някакви предварителни очаквания за нашата страна и публиката в нея?

Следя какво се случва в социалните мрежи и виждам, че имаме много фенове от България! Щастлив съм, че най-после ще ги зарадваме с нашето шоу.

Сигурно постоянно ти задават този въпрос, но все пак... Кой ще бъде следващият кавър на Postmodern Jukebox?

Тайна до четвъртък! Винаги избирам песни, които хората вече познават добре, но ги изпълняваме в нетипичен стил. (Обикновено в четвъртъците Скот Брадли пуска новите парчета на PMJ в YouTube. Последно - Juicy на Notorious B.I.G.)

Поддържаш ли контакт с изпълнителите на оригиналните парчета? Какво мислят за музиката ти?

Често чуваме обратна връзка. Beyonce, Gwen Stefani, Celine Dion, Meghan Trainor и още много други изпълнители са големи фенове на нашия проект.

Кой прави аранжиментите на Postmodern Jukebox?

Единствено аз. Още като дете се опитвах да правя аранжименти на разни парчета. Сега мечтата ми се осъществи. Имам невероятен късмет да работя с някои от най-добрите изпълнители в света.

Има ли песен, която те затруднява? Има ли песен която не може да се изпълни от Postmodern Jukebox?

Ако песента в оригиналната си версия е с „ретро“ звучене, тогава е почти невъзможно. Да вземем например Uptown Funk на Mark Ronson ft. Bruno Mars - трудно мога да прибавя нещо различно към това парче. Като цяло избягвам песни, които си звучат винтидж.

В проекта Postmodern Jukebox работиш с много различни музиканти. Лесно ли се сработваш с тях, как се справяш с егото на толкова много артисти?

Всички до един са страхотни хора и професионалисти. Те са амбицирани да дадат всичко от себе си и при такава отдаденост няма място за его. От личен опит знам, че най-добрите идеи идват от най-неочакваните места. Затова винаги съм отворен за предложения от страна на останалите изпълнители.

На сцената в София ще те видим в компанията на 30 музиканта. Разкажи ни повече за състава на PMJ за това турне.

Ще дойдем с някои от най-големите звезди, които сте виждали в YouTube канала на PMJ – пет вокалиста, феноменална степ танцьорка, невероятен оркестър и официален водещ на вечерта... все едно отивате на холивудско новогодишно парти от 40-те години.

Не харесваш израза „YouTube сензация“, с който много често те определят, но как социалните мрежи променят музикалния бизнес? Виждаш ли недостатъци за теб и твоята музика?

За нас социалните мрежи са нещо чудесно. От една страна отпада необходимостта от звукозаписен лейбъл, което означава, че имам пълна свобода да правя каквото си поискам. Ако някой фен ми даде добра идея за клип, бързо мога да я реализирам и излъча видеото само за няколко дни. Преди време този процес щеше да отнеме години.

YouTube чудесно пасва на нашия проект и ни прави все по-известни. Вече имаме концерти на четири континента и непрекъснато прибавяме нови и нови дестинации.

Кой е любимият ти музикален изпълнител?

Трудно ми е да кажа. Първото ми вдъхновение беше Jelly Roll Morton – той е колосална фигура в джаза от Ню Орлиънс.

Като че ли всички от време на време изпитваме носталгия по миналото – имаш ли понякога усещането, че си се родил в погрешна епоха?

Постоянно. Обеден съм, че всички наши фенове се чувстват по същия начин. От друга страна, съвременните технологии позволяват на всички нас (старите души) да се открият, да общуват помежду си и в крайна сметка да изградят вселената на Postmodern Jukebox.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews