НДК и още 11 сгради по света стават част от премиерата на "Изгнаник"

Дворецът ще свети в червено и на фасадата ще се появи огромен графит

OFFNews Последна промяна на 27 май 2016 в 17:00 2208 0

Екипът на "Изгнаник".

На 28 и 29 май (събота и неделя) по инициатива на FOX и в съорганизаторство с НДК ще се проведе уникален международен арт проект на открито.

В него в продължение на два дни ще се включат едни от най-добрите български графити художници: 140 Ideas, Esteo и GOAT. Заедно с други популярни графити артисти от Лондон, Истанбул, Стокхолм, Загреб, Берлин, Сингапур, Джакарта, Куала Лумпур, Манила, Сантяго де Чили и Сидни те ще пресъздадат в реална градска среда общ комикс, разработен от световноизвестните автори на комикси Робърт Къркман и Пол Азасета.

Всеки екип ще рисува в своя град определена част от комикса и на 3 юни общият им проект ще бъде показан в цялост на специален сайт - www.OutcastArt.tv.

Комиксът е част от историята, заложена в сценария на новата продукция, която FOX започва да излъчва на 6 юни – „Изгнаник“ („Outcast“).

Комиксът в София ще бъде изрисуван върху платно с размери 7 (ширина) x 24 метра (височина), закачено на фасадата на НДК. В същото време на специално инсталирани пана ще рисуват финалистите в графити конкурса „Моят любим комикс“. Предвидени са стотици награди за всички дошли на място, за да станат част от събитието, а онези, които се престрашат да влязат в къщата на Изгнаника, ще попаднат и в сцена от сериала. Феновете на киното, телевизионните сериали и комиксите ще имат възможност да отключат и тайно видео съдържание от „Изгнаник“ на мобилното си устройство.

Сериалът „Изгнаник“ е създаден от продуцента на „Живите мъртви“ Робърт Къркман и разказва историята на младия Кайл Барнс, който е преследван от демони. Когато животът му става непоносим, той тръгва да търси спасение и отговори на измъчващите го въпроси.

При пътешествието към неизвестното той попада на момченце, също обладано от нечисти сили и прави ужасяващо откритие, което може да промени не само неговата съдба, но и света завинаги. Очаква се сериалът да завладее милиони зрители по цял свят, а глобалната телевизионна премиера да обхване над 125 държави едновременно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови