LARSEN C на Христос Пападопулос и ГРАЦИИ на Силвия Грибауди закриват ONE DANCE WEEK 2021

OFFNews 19 октомври 2021 в 10:03 1103 0

След фурора, предизвикан от представянето на ONE DANCE WEEK на новия спектакъл на Димитрис Папайоану, този уикенд в Пловдив предстои и вторият голям акцент от тазгодишния ФОКУС ГЪРЦИЯ - представянето на LARSEN C, новата продукция на един от учениците на Папайоану - Христос Пападопулос.

Спектакълът LARSEN C ще бъде представен на 22 октомври, след френските си премиери в Париж, Бордо и Страсбург, a след Пловдив отпътува към престижните сцени на RomaEuropa в Рим, Реджо Емилия, Театър дьо ла Вил в Париж и Festival de Otono в Мадрид. LARSEN C на Христос Пападопулос e без съмнение поредното събитие от програмата на ONE DANCE WEEK, което поставя България на съвременната европейска културна карта.

Ден след това, на 23 октомври, е представянето на ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ на младите гръцки хореографи Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, отново част от тематичния ФОКУС ГЪРЦИЯ.

На 24 октомври, неделя, фестивалната програма ще бъде закрита с многократно награждавания спектакъл ГРАЦИИ на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди, в който тя смело усмива вековните стереотипи за красотата. Грибауди е и един от четиримата артисти, които ще бъдат копродуцирани от европейската мрежа Big Pulse, чийто съ-основател е ONE DANCE WEEK.

Билети в продажба ще намерите на касите на Easypay в цялата страна, както и онлайн в мрежата на EPAYGO. Ако планирате уикенд в Пловдив, в продажба ще намерите и комбиниран билет на цена от 40 лв., включващ достъп до всички спектакли.

Ученик на Димитрис Папайоану, Христос Пападопулос е един от най-силните гласове на младото поколение гръцки хореографи и една от новите звезди на европейската съвременна танцова сцена. На 22 октомври, като част от ФОКУС ГЪРЦИЯ на ОNE DANCE WEEK 2021, Пападопулос ще представи новата си сценична продукция - LARSEN C.

LARSEN C е интензивна творба, съсредоточена върху упоритото изследване на ритмичните нюанси на движението. Човешкото тяло се превръща в метафора на абстрактни понятия като „време“ и „живот“ или в природни явления като потока на водата, ерозията на земята или избледняването на светлината при залез слънце.

“Хореограф-изследовател, Пападопулос показва съпротивата на индивидуалността в рамките на унисони, синхронизирани до най-малкото движение. Неговите творби разкриват противоречивото ни желание да се слеем с тълпата, докато следваме личния си път.”
Thomas Hahn, Théâtre de la Ville

Билети за спектакъла ще намерите на касите на Easypay в цялата страна, както и онлайн от мрежата на EPAYGO.

ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ е пътешествие в свят, който съществува на границата между въображаемото и мрачната реалност.

Спектакълът е първата хореографска колаборация между Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, в която двамата артисти ясно демонстрират, че това сценично партньорство не трябва да се приема чрез конвенционалните представи за дует. Младите гръцки хореографи търсят вдъхновение както във визуалното, така и от филмовото изкуство и съумяват да включват ясни препратки в цялостната атмосфера и звуков пейзаж на спектакъла.

Силвия Грибауди е един от малкото артисти, които се осмеляват да бъдат смешни, груби и съпричастни едновременно. В ГРАЦИИ тя разглежда условностите около образа на тялото и половите роли в комично сценично изпълнение.

Грибауди черпи вдъхновение от древногръцките Харити (или Трите грации), дъщери на Зевс, които въплъщават радост, чар и красота, и по-специално от некласическата скулптура на Антонио Канова, изработена между 1812 и 1817г. Представящи дъщерите на Зевс - Ефросина, Аглая и Талия, трима танцьори (заедно със Силвия) ще търсят нови значения на думата "красота". С танц и думи, но най-вече с топлина и лекота, спектакълът ще разкрие какво се крие в сърцевината на човешкото.

"Силвия Грибауди е изгряващата звезда на италианската хореография. Тя докосва сърцата с въображение, ирония и лекота. Зрителите напускат залата с усмивки по лицата." - Анна Кремонини, директор на Torinodanza

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови