Камен Донев прати критиците си на майната им

OFFNews Последна промяна на 26 март 2019 в 16:16 32761 7

Снимка Wikimedia

Камен Донев.

Артистът Камен Донев публикува остър коментар в сайта "Интервюто" срещу всички хора и критици, които не харесват творчеството му като цяло, а и предполагаме последния му филм - "Уют" - който в момента върви по кината.

Публикуваме цялото изказване на Донев без редакция:

НЕПРИЯТЕЛИ МОИ

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ КАМЕН ДОНЕВ ДО ВСИЧКИ ОНИЯ, КОИТО СА ТУК, НО ГИ НЯМА.

През последните години се нагледах и наслушах, на какво ли не по мой адрес… Слава Богу живеем в относително свободна среда и всеки може да мисли, говори и пише, каквото му е на сърце. Но тук се появява един много интересен парадокс. А именно, че пишат и говорят ония, които най – малко могат, или изобщо не могат. А можещите просто градят и вървят напред. Затова се обръщам към тези мъждукащи и запотени от обездвижване турбомаргинали. Мухлясали интелектуалци с разбити мечти за творческа кариера в театъра и киното. Хонорувани лелички и чичковци с треперещи сърчица покрай всяка заплата. Критици, разбирачи, специалисти, дипломирани и недипломирани изпаднали от борда дърдорковци, псевдодиректори на театри, авангардни режисьори, неразбрани актьорски гении и цялата плеяда попарени печурки на майка България, които си кютате на държавната хранилка, харчите парите на народа и го плюете, че не ви разбира. Я ми кажете, душички мили, през целия си мъждукащ животец:

Какво направихте? Какво измислихте? Какво написахте? Кого зарадвахте? Кого разплакахте? Кого провокирахте? Кого запленихте, развълнувахте, променихте и окрилихте??? Кого замислихте? Колко човека са ви прегърнали, ръкостиснали, заобичали? Колко пъти са ви чакали с цветя? Колко човека сте вдъхновили?

Колко човека са си отделили от времето и парите, за да са с вас? Колко часа в живота си сте танцували, свирили и пяли? Колко страници сте научили наизуст. Колко сценична прах сте погълнали? Колко човека вярват във вас и ви чакат? Колко човека ви спират на улицата, за да ви прегърнат? Колко бебета са кръстени на вас? Колко пари извадихте от джоба си, рискувахте и създадохте нещо, каквото и да било? А??? КОЛКО???

Колко пъти се изиграха представленията ви? А колко народни пари се изхарчиха за тях? Парите на тези, които не влизат да ви гледат, защото не ставате за гледане. А вие, душици жални… Колко пъти плюхте на себе си, за да работите в жълтата преса? Доживот ще триете клавиатурите, ще пиете безплатно кафенце в пластмаса и ще се оглеждате от страх, да не ви надуят главите от бой? Вечер, като загасите лампата знаете много добре какво сте… Вие сте нищо! И това е тъжната констатация за вашето съществуване. Едно голямо нищо. Една звучно или колебливо изригнала пръдня на житието, която ще позамирише и ще изчезне безследно. Вас ви е нямало, няма ви и няма да ви има, защото вас не ви боли. Не състрадавате, не мечтаете, не променяте, не копнеете, не давате, не помагате, не съпреживявате и не създавате. Вие сте машини за лайна. В буквалния и преносния смисъл на думата. Вие сте срама на това общество и някой ден децата ви ще навеждат глави, заради вас. Кой ще ви помогне? Кой ще ви погали? Кой ще ви изслуша? Кой ще ви подкрепи? Кой ще ви подаде ръка? КОЙ? НИКОЙ.

Всички вие, злобни, завистливи, ядосани, сломени духом, бездарни, дрънчащи анатомични парадокси. Всички вие трябва да знаете едно:

АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВОРЯ, И ЩЕ ВИ НАПОМНЯМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, ЧЕ ВАС ВИ НЯМА.

P.S

Моя учител Крикор Азарян казваше: Майна, няма нищо по-страшно от организираната посредственост.

Така е. Прав сте, Професоре. Колко често се оказвате прав!

Тодор Колев казваше на такива, като вас: Оди дроби зеле!!!

Ицо Хазарта го изпя много добре: Браво, господине! Хубаво ли ти е? А дано ти мине!

ПРИЯТНО ЖИВУРКАНЕ, НЕПРИЯТЕЛИ МОИ!!!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

7

OFFRed

08.04 2019 в 12:34

emovla,
Изглежда, че това е единственото Ви посещение на театрална постановка, но във всеки театър, включително и кукления, е забранено снимането.
Започнете да ходите на театър,
С най-добри пожелания.

5900

6

Старши

02.04 2019 в 17:54

Не съм гледал филма ,затова няма да го коментирам ,но г-н Донев падате на нивото на тези от които се оплаквате, големите творци винаги са били над тези дребни клюки и заяждания.

9515

5

emovla

28.03 2019 в 00:48

Ходил съм на едно негово представление.
Публиката - предимно пенсионери.
Снимането забранено. От всички страни (зала 1 НДК) обикаляха копои, които ако тръгнеш да снимаш, започват да ти светят с лазерче в апарата/телефона докато спреш. Голямата звезда.

4009

4

Ilian Nikolov

27.03 2019 в 09:14

Ходил съм на негово представление. За мен беше изключително скучно, хумора беше като за малки деца. Танците.. странни. Все пак имаше доста публика, която го харесаше. Не бих дал отново пари за това.

9000

3

George C. Boyadzhiev

26.03 2019 в 20:22

Приятел (инж. Т. Ряпов) ме попита: И ТОЗИ ЛИ Е НЕПРИЗНАТ ГЕНИЙ, ЧЕ СЕ ДРАЗНИ ОТ ОЦЕНКИТЕ? ДОБЪР ЛИ Е- ВАШЕТО МНЕНИЕ?
Моят отговор: – Има няколко добри скеча, но като цяло е халтураджия, а публиката масово се стича на неговите глупави брътвежи от сцената за сеир. Както много народ чете всеки ден "творчеството" на философа-психолог Грънчаров и затова посещава неговия блог. Човек, който си позволява така наедро да осъжда несъгласните с неговата позиция, не е стойност в сферата на морала. Това – по принцип.

10571

2

Hissarion

26.03 2019 в 17:56

Не бих се определил като неприятел на Камен Донев. Обективното ми мнение е, че филмът му е глупав, просташки и банален. Съжалих, че се подлъгах по позитивните коментари и отидох да го гледам.

5300

1

квазимодо

26.03 2019 в 16:59

Надявам се Г-н ДОНЕВ да знаете колко безусловно, безостатъчно, ( като в математиката - без остатък ) и ненавременно сте точен и прав. Трябваше да им го кажете много отдавна. Сега ще изпълзят , искам да ги видя кой са. Стискам Ви ръката. Браво, ашколсун, аферим, машала. Само така с бедните душички ( духом ).