Disturbed са втората група на фестивала Hills of Rock в Пловдив

OFFNews 09 ноември 2018 в 19:30 3482 0

Disturbed са втората група, която обявиха организаторите на фестивала Hills of Rock, който ще се проведе на Гребния канал в Пловдив между 28 и 30 юни 2019 година.

Вчера беше обявено първото голямо име за фестивала - Whitesnake с Дейвид Ковърдейл.

Дистърб идват за пръв път в България. Американската група е основана през 1996 г. , но именно в момента са на върха на славата си. Миналата седмица те бяха на второ място в класацията на Billboard за най-продавани албуми, като изпревариха Лейди Гага и останаха само зад нашумелите Greta Van Fleet.

Освен това сингълът им Are You Ready беше 4 поредни седмици начело в класацията Billboard’s Hot Mainstream Rock Tracks.

България е част от европейското турне на Disturbed. Очаква се в него освен сегашния си хит да свирят и познатите “Down With The Sickness и” Inside The Fire”, както и нашумелия техен кавър на класическото парче на Саймън и Гарфънкъл "Sound of Silence".

Цената билетите за трите дни на фестивала Hills of Rock варира между 120 и 180 лева в зависимост от датата на закупуването.

Disturbed бяха в центъра на вниманието през 2015 г. покрай трагичен случай. Тогава репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд бяха застреляни по време на живо излъчване. Убийството по някакъв начин напомняше кадри от реклама за тогавашния нов албум на групата, в която беше използван видеоклипа към песента "The Vengeful One", в който чудовище застрелва няколко души в телевизионна станция.

Групата веднага спря рекламата, а подробности за случая можете да прочетете в WeRock.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови