Бестселър с рецепти за вегани излиза на български

OFFNews 24 октомври 2016 в 10:49 10897 0

Възможно ли е книга с рецепти да се превърне в истински бестселър? Отговорът е да, особено ако авторката й е една от най-известните веганки блогъри.

24-годишната Ела Милс споделя опита си от откриването на тайната на доброто здраве, перфектната фигура и здравословното хранене. Резултатът е близо 1 милион нейни последователи в социалните мрежи и рекорден брой продажби на „Вкусно с Ела всеки ден”, която оглави класациите във Великобритания тази пролет.

На български език 250-страничната творба излиза благодарение на ИК „Авлига”.

Кулинарният труд на Ела е всъщност нейната рецепта за здраве, след като преди близо три години лекарите й поставят диагнозата синдром на постурална тахикардия (POTS), който се счита за нелечим. Болестта се появява изненадващо като резултат от автономни нарушения, характеризиращи се с клинични симптоми като обърканост, умора, изпотяване, тремор, тревожност, сърцебиене, ограничен физически капацитет и пресинкоп при изправяне на тялото. Регистрират се и колебания в артериалното налягане.

С тази отчайваща диагноза Ела – дъщеря на британски политик, израснала в семейство, което закусва с палачинки и сладко, започва да търси повече информация за болестта си и начините да я пребори. Така стига до опита на човек, който се е излекувал със специална диета, а след това и до собствения си опит, който за 11 месеца й възвръща така скъпоценното здраве! Така Ела започва да експериментира с веганската храна, за да осигури на повече хора възможността да се хранят здравословно, но и вкусно, да им даде бързи и лесни решения за приготвяне на такава храна.

Тези нейни усилия я правят световно известна, а рецептите й стават хит в цял свят. Книгата „Вкусно с Ела всеки ден” съдържа над 100 уникални безглутенови вегетански рецепти, сред които около 20 предложения за закуски, 6 уникални супи, 5 разядки, 17 салати, 13 предложения за вкусна вечеря, 14 идеи за меню за гости, над 20 десерта, от които можеш да си оближеш пръстите. Към тях са включени и необходимите списъци с продукти, информация за техните качества и начини за тяхното съхранение, напътствия за домашно приготвяне на някои от необходимите за този тип готвене суровини.

И най-важното- всички рецепти са прости, лесни и бързи за изпълнение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови