Музиката на Синатра и Гершуин оживява по време на мегаспектакъла „СИНАТРА: ВЕГАС 2“ на Васил Петров

OFFNews 08 ноември 2018 в 12:26 2440 0

Васил Петров ще превърне НДК в джаз клуб за второто издание на спектакъла си „СИНАТРА:ВЕГАС“, създаден в завладяващия дух на 60-те години. Атмосферата ще бъде в стила на Лас Вегас. Почитателите му могат да гледат спектакъла на 12 ноември в Зала 1 от 20:00 ч. Певецът обещава авторски аранжименти на вечните хитове на Франк Синатра и много изненади.

Пред OFFNews Петров издава още за спектакъла:

- Какво да очакват зрителите от „СИНАТРА: ВЕГАС 2“?

Гостите ще станат свидетели едновременно на концерт, театър и кабаре, съчетани в елегантен спектакъл, докосващ сетивата. Той ще е уникално преживяване, в чието сърце е вплетена импровизацията като реакция на атмосферата, хората и музиката. Желанието ни е да пресъздадем The Rat Pack в Лас Вегас, за което публиката никога не е знаела какво ще ѝ предложи групата музиканти и актьори, оглавявана от Синатра, и всеки път я e очаквала с нетърпение.

На сцената до мен ще застанат специалните ми гости Брус Джонсън и Орлин Павлов, с които ще пресъздадем сет на джентълмените, малко съревнование между трима ни. Ще се превъплъщаваме в различни роли, ще си разменяме реплики и ще предложим на публиката завладяващи интерпретации на евъргрийни.

В спектакъла ще се включи и очарователната Михаела Филева, с която ще изпълним хита „Bang Bang! (You shot me down). За първи път песента е представена от Шер през 1966 година, а след това и от Нанси Синатра.

- Тази година се навършиха 120 г. от рождението на великия американски композитор и пианист Джордж Гершуин и 20 г. от смъртта на Франк Синатра, с когото много често Ви асоциират. Не малка част от новия Ви репертоар представя именно творчеството на Гершуин. Как ще потопите зрителите в тяхната изискана и чувствена атмосфера?

Желанието ми е „СИНАТРА: ВЕГАС 2“ да бъде едно незабравимо преживяване, елегантно усещане и нежно докосване на душата. Гостите ще се потопят в новия ми репертоар и ще станат свидетели на първия в България спектакъл, който пресъздава събитията от началото на 60-те години в Лас Вегас. Ще дам всичко от себе си да интерпретирам достойно песните на Джордж и Айра Гершуин.

Изисканата и чувствена атмосфера ще създам заедно с All Stars Биг Бенд с музиканти от България и чужбина и диригент Антони Дончев, с прекрасната хореография на Александра Енева и неповторимите костюми на Кремена Халваджиян. Целият спектакъл се реализира под режисурата на Румен Григоров и Алекс Борназ.

- Какво е чувството, което изпитвате след един такъв грандиозен мегаспектакъл?

Всеки спектакъл е различен и уникален сам по себе си. Но едно чувство винаги изпитвам – удовлетворение. Надявам се и вярвам, че на 12 ноември в зала 1 на НДК ще докосваме сърцата на публиката, ще я вълнуваме през всяка минута и секунда.

- На какво успя да ви научи животът след толкова години прекарани на музикалната сцена?

Да ценя мнението на публиката. Това и причината винаги да се стремя към новото, неповторимото, към онова, което носи уникалност, създава емоции и преживявания.

- Освен към музиката, имате афинитет и към рисуването, а зад гърба ви са и няколко самостоятелни изложби. Допълват ли се музиката и рисуването като видове изкуство? Карат ли ви те да се чувствате по-реализиран като творец?

Музиката и живописта са близки изкуства и се допълват. Музиката съдържа 7 тона и 5 полутона, същото е и с живописта по отношение на цветовата гама. И двете изкуства ми носят емоция, възможност за себеизразяване, за въвличане на хората е едни по-красив, по-цветен и по-чувствен свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови