Книга срещна пациентка с доктора, спасил живота й преди 13 години

OFFNews 07 ноември 2022 в 11:42 2195 0

Д-р Любомир Спасов със своята пациентка Валя

Снимка Личен архив

Д-р Любомир Спасов със своята пациентка Валя

13 години след животоспасяваща бъбречна трансплантация пациентка прегърна доктора си. Трогателната среща се случи на премиерата на романа на Ива Стоянова “Горда”, който е написан по действителен случай.

“Валя и проф. Любомир Спасов са прототипи на двама от героите в романа ми. Щастлива съм не само, че успях да разкажа историята им, но и за това, че ги срещнах след толкова години и те развълнуваха по неповторим начин гостите на премиерата на книгата ми”, разказа авторката.

“Благодаря ви!“, бяха единствените думи на Валя, която не можа да сдържи сълзите си на възторг и благодарност, а спасителят й проф. Спасов каза развълнуван: “Удовлетворението да спасяваш живот е несравнимо усещане, което съм горд, че съм изпитвал стотици пъти. За съжаление, след спирането на трансплантациите у нас, много българи немили – недраги се молят за живота си в чужбина. Надявам се да се върне разумът и грижата към сънародниците ни в нужда и отново да спасяваме живота на българи в България."

Ива Стоянова

Романът “Горда” на Ива Стоянова разказва за две момичета на една възраст, които порастват в семейства с различен социален статус, с различни проблеми, с различна ценностна система. Едното е реален образ, а другият е изграден от действителни истории на момичета и семейства, с които животът е сблъсквал авторката.

“Горда съм, че “Горда” вълнува и трогва! Благодарна съм за доверието на действителните ми герои и за това, че получих много позитивна енергия от читателите, които могат да видят и себе си в историята“, добави Стоянова.

В момента Ива Стоянова подготвя заедно с легендарната Нешка Робева нейната биографична книга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови