'България в Европейския съюз 2007-2016' от Иван Стойчев

OFFNews 04 декември 2019 в 15:01 1875 0

Достолепен, силно ерудиран и изключително актуален, икономистът Иван Стойчев, роден през 1931 г., има изключително богата биография. Независимо от възможностите за работа и живот в чужбина обаче той не напуска родината си. Любовта към България е и причината Иван Стойчев да бъде хирургически прецизен в диагнозата, която поставя на обществените, политически и икономически проблеми на страната ни от края на социалистическата епоха до наши дни.

„Такъв разгром на националното богатство от производство и производителни мощности светът не познава...“, пише Стойчев в книгата си „България в Европейския съюз 2007-2016“.

Българският вариант на преход доведе до пълно унищожаване на възможностите за производство на брутен вътрешен продукт, категоричен е авторът и подкрепя тезата си със статистически данни за всички държави от ЕС.
Убедителните и всеобхватни статистики са професионално събрани и прецизно подредени по теми и периоди. Историческите процеси са подробно и задълбочено анализирани и илюстрирани със статистически данни от основните отрасли от промишлеността, селското стопанство и състоянието на домакинствата.

Иван Стойчев отстоява позицията си относно икономическите процеси, които настъпват в страната ни през последните години и не крие вълнението си за бъдещето на България:

„Ние се върнахме далече преди 1939 г., смята авторът и допълва: Такова предателство нашата страна никога не е изживявала. За България вече е късно. Светът не може да спре своето развитие, за да ни чака да го догоним.“

Предишните две книги на Иван Стойчев – „Живот през два века в два свята“ и „България... Поглед на периода от 1939 до 2013 година“ допълват картината, в която икономистът илюстрира основните исторически обрати, възходи и падения, през които минава страната ни, особено по време на прехода, но не липсва и вярата за нейното по-добро бъдеще.

Книгите на Иван Стойчев могат да бъдат поръчани тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови