Влезте във форма с Церсей Ланистър

Димитър Андреев 25 юли 2017 в 20:13 3595 0

Актрисата Лина Хийди, която изпълнява ролята на царствената Церсей Ланистър от хитовия сериал “Игра на тронове”, има много малко общо с високомерната си героиня в реалния живот.

Тя не е руса, а е с гарвановочерна коса, обича да се смее, не слага грим, подкрепя всякакви благородни каузи и …прекарва една значителна част от времето си в боксовата зала или на килимчето за йога. Актрисата, която през октомври ще навърши 44 години, се занимава с бойния спорт далеч преди излизането на екран на “Момиче за милион долара”, който напълни с дами боксовите зали дори и у нас.

В повод за нея се превръща дебютната й роля в киното, когато е 17-годишна и оттогава е редовен посетител. Боксовите клубове, които посещава, не пропускат да се похвалят със своята ВИП-гостенка. И докато Церсей Ланистър се налива с вино в Кралски чертог, за да преодолее стреса покрай овладяването на Железния трон, то Хийди почти не употребява алкохол и е вегетарианка. Любимите й храни са зелените зеленчуци от лук до броколи, лимонов сок, кленов сироп, чесън, тиквени семки, орехи макадамия, познат и като австралийски орех. Той е доста скъп, но си струва парите.

“Аз съм мъжкарана. Много съм активна. Шансът да се учиш от професионалисти не е за изпускане. Бойните тренировки изразяват физиката. Да съм хладнокръвна е предизвикателство за мен. Има и елемент на катарзис – правя неща, с които се разминавам в реалността”, споделя Хийди.


Ето и една примерна рутинна тренировка на Хийди в залата, която при редовно практикуване, ще прати със сигурност в нокаут излишното тегло. И докато във филма са в очакване да дойде зимата, то навън е лято и ако искате да привлечете одобрителни погледи на плажа, може да си помогнете с тези упражнения.

Започнете упражненията без да почивате в продължение на 10 мин. всяко.  Почивайте между 2 и 3 минути между сериите.
Напади напред
Напади назад
Направете 10 минути планк, като задържате по 5 секунди  + добавете подскоци с напади
Напади назад
Продължете с три серии лазене с гири с една ръка на всяка стъпка. Използвайте 5 кг. гири за това упражнение.
След това продължете с три серии:
10 пъти тупкания с 5 кг  топка и странични подскоци
20 метра мечешко лазене
След това:
20 стъпки на платформа 25 см. По десет с всеки крак
5 серии подскоци на платформа 45 см за 30 секунди
5 серии стъпки на платформа 45 см
Направете упражнения за разтягане на мускулите и успокойте пулса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови