Серина Уилямс наречена "отвратителна", бутик не й дава отстъпка като на белите

ОFFNews 19 май 2017 в 16:11 3195 0

Снимка Forbs

Мениджъри, работещи за луксозната марка обувки "Gianvito Rossi", са нарекли "отвратителна" тенис звездата Серина Уилямс. За капак са отказали да й направят отстъпки, каквито дават на белите клиенти.

Расисткият скандал тръгна от разкритие на Уитни Уилбърн. Дамата е с черен цвят на кожата. Работила е 5 години за луксозната марка в бутика й на Медисън авеню, Ню Йорк.

Шеф на магазина е Грейс Мазили. Бизнес дамата проявила враждебност от първия ден на Уилбърн като продавач. Мазили не харесвала цвета на кожата и възрастта на подчинената си. Така поне твърди 46-годишната Уитни.

Тя даде пример със Серина Уилямс. След напоително пазаруване звездата поискала чрез своя екип намаление на цените. Мениджърите на бутика отвърнали с расистки коментари. те дали да се разбере, че компанията не държи афроамериканци да носят обувките й.

"Мениджърите се обърнаха към госпожица Уилямс като "отвратителна" и отказаха какъвто и да е дискуант", заяви бившата служителка, "Когато по-късно получиха молба лично от списание "Vogue" за отстъпка, все пак дадоха малка част от това, което правят за белите клиенти".

Според Уилбърн шефката Мазили постоянно правела партита за бутиците с бели служители. Но никога и за този, в който работела цветнокожата продавачка. Уилбърн била уволнена този януари и заменена с много по-млад, бял мъж.

Медиите потърсиха служители на въпросния луксозен магазин. Оттам отклониха всякакви коментари с аргумента, че Мазили е по работа в Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!