Легенда на Англия беснее след сърцатия обрат на германците

OFFNews 24 юни 2018 в 11:42 4051 1

Английската легенда Гари Линекер очевидно все още има зъб на Германия и перифразира една от култовите си фрази за Бундестима от 1990 година.

Минути след инфарктния успех на футболистите на селекционера Йоаким Льов над Швеция с 2:1 на световното първенство нападателят публикува в профила си в Туитър нов прочит на емблематичните си думи: "Футболът е проста игра. 22 души тичат след топката за 90 минути и накрая побеждава Германия".

Тони Кроос възкреси Бундестима с хладнокръвното си изпълнение от пряк свободен удар за 2:1, а новият вариант на крилата фраза на Линекер звучи така:

"Футболът е проста игра. 22 души тичат след топката за 82 минути, в останалите 13 след топката тичат 21 играчи, и накрая, някак си по дяволите, пак побеждава Германия", написа Линекер, визирайки изгонването на Жером Боатенг в 82-ата минута.

Припомняме, че немците вероятно завинаги ще бъдат в черния списък на английската легенда, заради световното първенство през 1990 година. Тогава Англия се радва на невиждан от триумфа през 66-та година прогрес на Мондиала – водени от Гари Линекер и Пол Гаскойн "трите лъва" преодоляват груповата фаза, след което бият с 1:0 Белгия след продължения и после Камерун с драматичното 3:2.

На полуфиналите обаче ги чака Германия, а звездата Пол Гаскойн си изкарва червен картон и феновете на Острова още не могат да забравят сълзите му. За ужас на англичаните в редовното време и продълженията резултатът е равен 1:1 след попадения на Андреас Бреме и Линекер.

Изходът трябва да се реши с изпълнение на дузпи, а при тях германците – както обикновено – са истински голови машини. Пропуск за Англия прави "дузпаджията" Стюърт Пиърс и Крис Уодъл, който за първи път от юношеските си години изпълнява 11-метров наказателен удар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

24.06 2018 в 12:10

Германците не могат да се сравняват с нищо на тоя,пък и на оня свят....велика футболна нация,аржентинците се опитват да са като тях,но не бива.Сегашната Бразилия е сбор от зле миришещи лайна,нищо повече....
 
X

Подкастът на OFFNews