Световният шампион остана в играта на Мондиал 2018

OFFNEWS 24 юни 2018 в 00:00 2147 0

Световният шампион Германия беше изпаднал в деликатна ситуация секунди преди края на двубоя с Швеция, но фамозен гол на Тони Кроос от пряк свободен удар върна Бундестима в играта.

Германия загуби сензационно от Мексико с 0:1 на старта, а във втория си мач вървеше към 1:1, когато с гениално изпълнение Кроос донесе първата победа за Бундестима по терените в Русия. Така двата тима се изравниха по точки - 3, в класирането и достигането им до 1/8-финалите ще се реши в последните мачове. Германия играе с аутсайдера Република Корея, а шведите се изправят срещу сигурния 1/8-финалист Мексико.

Ола Тойвонен откри резултата за Швеция в Сочи в 32-ата минута, когато си свали топката с гърди и от движение простреля Мануел Нойер.
Германия изравни в 48-ата минута, когато едно центриране на Тимо Вернер едва не бе засечено от Марио Гомес, но топката отиде към Марко Ройс и той я засече с коляно в мрежата.

В 82-ата минута Германия остана и с човек по-малко, след като Жером Боатенг получи втори жълт картон. Въпреки това германците показаха непримирим дух до края и ликуваха с победата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови