Цонко Цонев: Уволненията в Каварна са незаконни

Димитър Генчев 08 февруари 2016 в 15:30 12875 7

Цонко Цонков и Пламен Пенчев

Кметицата на Каварна Нина Ставрева извърши масова чистка в общината днес. По повод уволненията OFFNews се свърза с бившия кмет на доскорошната столица на рока Цонко Цонев. 

- Господин Цонев, какво според Вас предизвика тези мащабни уволнения в Община Каварна?

- Злоба и реваншизъм! Те бяха направени, въпреки че многократно другарката Ставрева обещаваше, че няма да има уволнения.

- Това не е ли чистка, и то политическа чистка?

- И политическа, и уволнения на рокаджии. Тази чистка е и политическа, и лична.

- Уволнението на Мартин Башев, който е експерт по интеграция на малцинствата, не е ли игра с огъня?

- За мен това е проява на върховен идиотизъм. Защото от тук нататък няма никаква гаранция, че добрите междуетнически отношения ще продължат да бъдат пример за цяла България.

- Води ли се война в Каварна и ако да – кой срещу кого е?

- Новите управляващи започнаха войни на много фронтове, което съвсем скоро ще доведе до големи проблеми за тях. Войната е на злобата и реваншизма срещу нормалните хора в Каварна.

- Законни ли са според вас, тези масови уволнения?

- Обжалвах новата структура на администрацията, което означава, че тази структура в момента е незаконна. И въз основа на нея не може да се уволняват хора, защото на някой си така му е скимнало.

- Какъв е подборът за уволненията?

- Ще ви дам пример. Извикали рокаджията Пламен Пенчев и юристката на общината, давайки му предизвестието, му е казала – Знаеш защо си уволнен, нали? Той отговорил – не съм екстрасенс и не мога да знам.

- От декларацията на общинските съветници срещу вас се разбра, че имате платен медиен антураж. Бихте ли го назовал?

- „Уолстрийт джърнъл”, ББС, Евронюз, Ройтерс, ARD, ОРТ, „Метъл хамър” и много български медии. Това е антуражът, който ме е отразявал и който най-вероятно имат предвид авторите на декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews