Нападнали Багата, докато опитвал да потуши скандал

Юлиан Христов 28 февруари 2012 в 16:30 1604 0

Благой Иванов-Багата е опитал да потуши скандал и така е станал жертва на нападение. Това пише в официално обръщение на семейството на Иванов към медиите.

В него близките на самбиста разказват какво се е случило рано сутринта на 26 февруари в столичен бар.

„В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира "Странджа". Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички. За щастие Благой е жив и в момента води най-тежката битка в живота си“, се казва в текста.

Семейството пише още:

"В този тежък момент за нас бихме искали да ви помолим да се присъединете към нас в молитвите за здравето на Благой. Молим ви, нека да не спекулираме със злощастната случка в нощта на събота срещу неделя. Не засягайте нас, неговите родители, с неверни спекулации, защото в момента преживяваме тежко всеки миг от възстановяването на Благой“.

Родителите на Иванов благодарят на лекарите от "Пирогов", които положиха всички усилия, за да запазят живота на сина им, както и на приятелите му, които в неделя дариха кръв, "за да може да бъде поддържан животът му".

„Благой със сигурност ще бъде щастлив да разбере, че стотици хора от цял свят се свързват с нас, за да разберат какво е неговото състояние и да му пожелаят успешно възстановяване“, казват родителите.

Благой Иванов планирал през март да замине за САЩ. Преди това той е бил на едномесечен лагер в база Белмекен, за да се подготви за срещата си в Атлантик Сити на галавечер от веригата „Белатор“. Двубоят е бил планиран за 11 май.

„Към 12.00 часа във вторник състоянието на Благой е стабилизирано, но той все още не е вън от опасност. Молим се и стискаме палци всичко да е наред и отново да се радваме на неговата усмивка“, се казва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков