Повдигнаха обвинение на Дъмпела

Юлиан Христов 28 февруари 2012 в 13:48 1752 0

Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов
Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов

На задържания за нападението срещу Благой Иванов-Багата е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство.

23-годишният мъж с прякор Дъмпела остава в ареста със 72-часова мярка за неотклонение, като се очаква прокуратурата да поиска постоянното му задържане.

Разпитани са 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи.

В момента все още се издирват останалите лица, които са били в компанията на Дъмпела, но всичко, което е направено към настоящия момент, и свидетелските показания, които са взети, Дъмпела е човекът, който е посегнал с ножа на Багата, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Назначена е проверка дали заведението отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

Състоянието на Благой Иванов-Багата се подобрява, съобщиха днес от пресцентъра на „Пирогов”. Приетият в неделя сутринта с нараняване от нож Благой Иванов на 25 години е в относително стабилизирано състояние. Остава обаче опасността за живота му. Това съобщи доц. д-р Стоян Миланов, началник на пироговската централна реанимация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови