Протестна мрежа: Не сме се срещали с Борисов

OFFNews 08 септември 2013 в 16:39 4188 12

Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ
Бойко Борисов. Снимка: ГЕРБ

Не е имало среща между наши представители и Бойко Борисов, обявиха в неделя от "Протестна мрежа".

Чрез Антиправителствената информационна служба "Протестна мрежа" опроверга публикация на агенция "Фокус" от събота, в която има следното изказване на Борисов : "Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от Протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора".

"След преглед на оригиналното изказване (на Борисов - б.р.) установихме, че става дума за неправилно цитиране на източника, за което очакваме агенцията да публикува опровержение според общоприетите медийни етични стандарти", заявяват представителите на "Протестна мрежа".

Оригиналното изказване на Борисов от вчера е следното: "Предишният ден преди 4-и представители на протестиращите дойдоха и поискаха да им окажем помощ в именно този ден. И те са били 6-7 автобуса" - тоест лидерът на ГЕРБ говори за представители на протестиращите, а не за представители на "Протестна мрежа".

Проверка на OFFNews обаче показва, че и в официалната партийна страница на ГЕРБ Борисов е цитиран по следния начин: "Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика