Индустрията може да постигне по-високи нива на безопасност и рентабилност

OFFNews 04 октомври 2019 в 15:10 2638 0

Двудневна международна конференция „БЕЗ аварии" със съпътстваща изложбена зона ще се проведе на 14-ти и 15-ти ноември в Гранд Хотел Пловдив.

Събитието вече предизвиква интерес от страна на индустрията. „Съществуват редица възможности за постигане на по-високо ниво на безопасност, автоматизация и рентабилност на оборудване и сгради", коментират организаторите от Виа Експо. „С провеждането на „БЕЗ аварии" целим да привлечем вниманието към тази важна тема, като съберем специалисти, експерти и инвеститори за полезен диалог", допълват те.

Лектори и изложители от България, Великобритания, Италия, Сърбия и Холандия

Д-р Джездимир Кнезевич, MIRCE Akademy, Великобритания, ще разкрие как работи иновативната концепция MIRCE Science. В основата ѝ e правилната функционалност на съоръжения и сгради. За поуките от реално възникнали аварии в нефтената и газовата индустрия ще говори Ханс ван Селм от Salvetti Foundation (Италия). Експерт от авторитетната Европейска федерация на строителната индустрия (FIEC) ще се фокусира върху дизайна и сградно информационно моделиране като начин за подобряване на сигурността в сградите.

Проф. Назърски от Университета по архитектура, строителство и геодезия ще запознае делегатите с нови методи за възстановяване на стоманобетонни конструкции. „Влагането на средства за възстановяване на стоманобетонните конструкции се възвръща многократно", споделя той. „Това спестява бъдещи финансови загуби от прекъсване на производството и увеличава междуремонтните срокове", допълва специалистът.

Предприятията могат да се възползват от възможностите на автоматизирани системи и безжични технологии за наблюдение на деформации в сгради, мостове, кули и др. Валерий Цанов от Скортел ще представи своя опит по темата.

След лекторите са водещи имена като Роберт Бош (интелигентни системи за сигурност), Коника Минолта Бизнес Солюшънс България (индустриални видео системи за сигурност, дигитални IoT решения за предотвратяване и намаляване на риска от на аварии и пожари), Dräger Safety (газоспасителна и газоанализаторна апаратура за взривоопасни и токсични вещества), Делта Инструмент (газ детектори за персонална защита и предотвратяване на аварии).

ИТА Инженеринг ще анонсира цифрови електронни сирени за излъчване на сигнал, предварително записани гласови съобщения и съобщения на живо, комуникационен сървър за бързо и надеждно разпространяване на важна информация за минимално време на голям брой потребители и длъжностни лица.

Любов Николова и Ненад Оканович от Trokut Test Group (Сърбия) ще привлекат вниманието на аудиторията върху качествени уреди за инспекция като газ детектори за персонална защита, тестване на утечки и др.

За безпроблемно функциониране на работните процеси фирма ИКО - ЕЛ - Константин Стоянов предлага системи за непрекъсваемо и аварийно електрозахранване.

Конферентната програма ще обхване и актуални въпроси за източници на финансиране; инфрачервена термография - прецизен диагностичен инструмент; изграждане, реконструкция и поддръжка на газови инсталации и топлоенергийни системи.

"Вярваме, че международният форум "БЕЗ аварии" ще помогне на специалистите по поддръжка за правилния избор на подходяща технология и оборудване, които могат да повишат тяхната производствена безопасност и ефективност", коментират организаторите от Виа Експо.

Ако работите в областите машиностроене, металургия, енергетика, петролна и химическа индустрия, електроника, ОВК, ВиК и други производствени сектори, станете част от форума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови