5 финансови съвета, които да приложим тази година

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2020 в 13:47 1517 0

Новата година вече е тук и е желателно да не спираме да учим още неща за управлението на финансите си, за да сме по-успешни спрямо миналата. Особено след като по празниците често изразходваме всички налични пари и след това се налага да вземем бърз кредит, за да оцелеем до следващата заплата. Днес Ви предлагаме няколко изключително полезни и практични финансови съвета, които смятаме, че ще Ви бъдат много полезни през 2020-та.

Проследявайте разходите си

Твърде много хора нямат точна представа за своите приходи и разходи. Но ако ги измерите, можете да ги подобрите. Затова започнете да преглеждате колко получавате и спестявате. Помислете дали имате разходи, които можете да намалите и започнете да си задавате някои допълнителни цели, за да увеличите парите в касичката си.

Автоматизирайте

След като си установите даден бюджет и имате ясни краткосрочни и дългосрочни цели, един лесен начин да придобиете навика да пестите пари, е просто да го автоматизирате. Настройте редовни и автоматични депозити във Вашите инвестиционни и спестовни сметки, директно от Вашия банков клон, онлайн банкиране или мобилно приложение.

Това е една много проста практика, която ще изплати огромни дивиденти в бъдеще. Гарантираме Ви, че автоматизирането ще Ви помогне да продължите да следвате своите цели за спестяване на значими суми. Това наистина е един от най-бързите и лесни начини да събирате пари, както за неотложни спешни разходи, така и за екскурзии или други приятни занимания.

Излезте от дълга

Хората, които имат голям потребителски дълг и много други заеми, не разполагат с паричния си поток, така че да спестят пари. Най-добрият начин да започнете да спестявате пари е да се измъкнете от дълга възможно най-бързо.

За да изплатите дълга, ще трябва да получите финансова печалба отнякъде. И тогава трябва да бъдете наистина решителни, за да изплатите дълга по-бързо от обикновено. Не е лесно, особено ако сте свикнали да имате заеми към различни финансови институции или хора.

След като веднъж изплатите всичко, не се връщайте в дългове повече! Харчете по-малко, отколкото обикновено и ще избегнете това до края на живота си.

Намерете кой да Ви контролира

Независимо дали става въпрос за училище, работа или семейни финанси, ако някой Ви държи отговорни, това може да повиши финансовата Ви ефективност и да даде по-добри резултати. Помислете дали да не използвате тази концепция, за да спестите повече пари.

Определете си една постижима цел за спестяване и изберете своя партньор за отчетност, който да следи напредъка Ви и да Ви държи в кондиция. Съвсем не е задължително този човек да е професионалист от областта на финансите. Това може да бъде Вашият съпруг, роднина, приятел, наставник или съсед. Можете дори да направите семейна игра от това и да работите в екип, като се ангажирате един с друг.

Например, задайте цел за спестяване на всеки член на семейството и се споразумейте за награда за този, който пръв я достигне. Може всички спестени пари да отиват в касичка за ваканция и победителят да получи правото да избере дестинацията.

Намерете удовлетворение от това, което имате

В крайна сметка спестяването се свежда до сила на волята и удовлетворение. Имате ли достатъчно силна воля, за да спестите пари? Имате ли достатъчно характер в себе си, за да кажете „не“ на една скъпа и привлекателна за вас покупка? Ако успеете да развиете и двете качества в живота си, с времето ще забогатеете.

Наистина всичко това се свежда до Вашето отношение и мислене. Доволни ли сте от това, което имате? Ако не сте доволни, знаете ли как да се преборите за повече? След като можете честно да си отговорите с „да“ на всеки от тези въпроси, ще се почувствате много по-добре.

А ние Ви пожелаваме успех със спестяването на пари и отрязването на излишните разходи. Вярвайте, че си заслужава!

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X