Връчиха символично купата на Южна Америка на Чапекоензе

OFFNEWS 02 декември 2016 в 14:17 3353 0

Носителят на Копа Судамерикана за 2015 година Санта Фе от Колумбия подари собственото си копие на трофея на бразилския тим Чапекоензе, който трябваше да играе на тазгодишния финал.

Самолетът с футболистите на Чапекоензе падна на 50 км от крайната си цел - Меделин. Оцеляха шестима, загинаха 76 души. Сред тях бяха почти всички футболисти, треньори и журналисти, тръгнали да отразяват историческия за скромния тим финал. След трагичния инцидент в цял свят се надигна вълна на симпатия към Чапекоензе.

Докато южноамериканската федерация умува какво да прави, от Санта Фе взеха инициативата свои ръце и направиха символичния жест, като подариха своята купа на Чапекоензе, който на 1 декември трябваше да излезе в първия мач срещу Атлетико Насионал.

На 21 декември пък ще бъде решено дали титлата тази година да бъде връчена на бразилския тим, като за това призова и съперникът от Атлетико Насионал.

Много известни имена във футбола се включиха в инициативи и жестове на солидарност.

Един от тях дори си изпати. Уругвайският нападател Единсон Кавани показа фланелка в подкрепа на Чапекоензе след свой гол за Пари Сен Жермен срещу Анже. Съдията обаче реши да го накаже с жълт картон.

Довечера капитанът на Интер Мауро Икарди ще изведе "нерадзурите" със специална лента на ръката в памет на жертвите от катастрофата.

Световните букмейкъри определян Наполи за фаворит в мача, като коефициентът за домакините от Неапол е 1.85. За равен резултат се дава коефициент 3.80, а за победа на Интер - 4.40.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!