Татуировките вредяли на играта на футболистите

OFFNews 30 август 2017 в 13:41 3614 3

Немски учени откриха, че футболистите вредят на здравето си, когато си правят татуировки, пише английското издание "Sun".

Безброй звезди са покрили големи области от техните тела, ръце и крака с боди арт през последните години, като германските експерти вече претендират, че това оказва влияние на физическото състояние на играчите.

Доктор Инго Фобос, от немския спортен университет в Кьолн, призова клубовете да забранят играчите си да изпълват телата си с рисунки - настоявайки, че мастилото ги трови.

"Бих забранил на футболистите си да бъдат татуирани. Клубовете гледат сериозно на всеки малък аспект от здравето на своите играчи, но изобщо не обръщат внимание на татуировките.

Ако отборите обърнат повече внимание на този проблем, ще станат по-добри. Различни проучвания показват, че играчите имат от три до пет процента спад в нивото на ефективност, след като са направили татуировка. Кожата е най-големият орган, който притежаваме и ние го тровим", сподели Фобос.

"Допълнителни изследвания показват, че 60-70% от мастилото от татуировките не остава по кожата, а преминава в кръвта. В резултат на това силата на възстановяването на човека страда и вече не сте толкова свежи, колкото преди.

Зелените и сините лимфни възли също могат да бъдат последствие. Големите татуировки могат да повлияят на способността на тялото да се поти и регулира температурата си", добави докторът.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

30.08 2017 в 13:59

Едва ли има нещо което да вреди на здравето на футболиста повече от професионалния спорт като такъв.