Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

С кого ще играе напролет Лудогорец

OFFNEWS 07 декември 2016 в 11:26 2072 0

Станаха ясни седем от вероятните съперници на Лудогорец в 1/8-финалите на Лига Европа напролет.

Жребият ще бъде изтеглен в понеделник, вместо в петък, както беше по традиция. Българският шампион достигна до тази фаза на турнира, след като завърши трети в предварителната си група А на Шампионската лига след историческо равенство с френския първенец Пари Сен Жермен 2:2 в Париж.

В другия мач Арсенал игра феърплей и разгроми Базел с 4:1 като гост. Лудогорец и Арсенал взаимно си помогнаха, защото равенството в Париж означаваше първо място в групата за Арсенал.

В жребия Лудогорец ще бъде непоставен и и ще се изправи срещу един от победителите в групите на втория по сила турнир на Европа, или с някой от четирите трети отбора в Шампионската лига с най-добри показатели.

Засега са ясни шест от победителите от груповата фаза на Лига Европа, както и един от най-добрите трети тимове от Шампионската лига. Сред сигурните вероятни съперници на Лудогорец са Зенит (Санкт Петербург), Рома, Аякс, Шахтьор (Донецк), Шалке 04, Спарта (Прага) и Бешикташ. Днес и утре ще станат ясни и останалите имена на евентуални съперници.

Имената в урните не стряскат боса на "орлите" Кирил Домусчиев, който си пожела след мача достигане поне до 1/4-финал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews