Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се класираха напред в Шампионската лига

OFFNews 09 ноември 2023 в 00:55 722 0

Реал Мадрид

Снимка Getty Images

Мадридчани спечелиха убедително

Вратарят Андрий Лунин спаси ранна дузпа за Реал Мадрид, а "белите" победиха с 3:0 у дома Брага в двубой от група "С" на Шампионската лига и се класираха за осминафиналите на най-престижния клубен турнир в света. 14-кратните клубни шампиони на Европа ще участват 27-ми пореден път в директните елиминации в Лигата.

Брахим Диас, Винисиус Жуниор и Родриго се разписаха в полза на мадридчани, които имат четири поредни успеха и 12 точки в тазгодишното издание на груповата фаза. Алваро Джало от гостите пропусна удар от бялата точка още в шестата минута на мача.

Португалците, които играят за трети път в групите на най-силната клубна надпревара, никога не са участвали на осминафиналите. Брага се класира в Шапионската лига за първи път от 11 години, докато Реал Мадрид беше без Джуд Белингам, който има контузия в рамото.

Вратарят на "белите" Кепа Арисабалага пропусна срещата в испанската столица заради контузия, получена по време на загрявката преди мача между двата отбора.

В другата среща от групата Наполи, който заема второ място в група "С", завърши наравно 1:1 у дома с Унион Берлин. Германците прекъснаха серия от 12 поредни поражения в евротурнирите.

Байерн Мюнхен също се класира за осминафиналите в надпреварата. Германският шампион постигна труден успех с 2:1 у дома срещу Галатасарай в група "А". Голове на Хари Кейн в последните 10 минути от двубоя осигуриха 17-ия пореден успех за "червените" в груповата фаза на Шампионската лига.

Почетен гол на Седрик Бакумбу дълбоко в допълнителното време запази честта на гранда от Истанбул, който се намира на трето място в група "D".

Баварците имат пълен актив от 12 точки на първата позиция.

Капенхаген постигна знаменита победа с 4:3 у дома срещу Манчестър Юнайтед.

Два гола на Расмус Хойлунд до 28-ата минута дадоха солиден аванс за 20-кратните шампиони на Англия, но веднага след това червеният картон на Маркъс Рашфорд обърна развоя на събитията на стадион "Паркен" в датската столица.

Попадения на Мохамед Елюнуси и Диого Гонсалвеш от дузпа в самия край на първата част дадоха надежди в полза на домакините, които отново изостанаха в резултата след попадение от 11-метров наказателен удар на Бруно Фернандеш в 69-ата минута.

Късният обрат дойде след голове на Лукас Лерагер и Руни Барджи в 83-ата и 87-ата минута на двубоя.

Юнайтед остава само с 3 точки на последното място в група "А", докато датчаните имат 4 точки, колкото е активът и на Галатасарай.

В група "D" Реал Сосиедад и финалистът в турнира от миналия сезон Интер Милано предсрочно си осигуриха класиране за осминафиналите. "Нерадзурите" победиха с 1:0 като гости Залцбург с гол на Лаутаро Мартинес в 85-ата минута от дузпа. Грандът от Милано е с 10 точки и дели първата позиция със Сосиедад, също с 10 точки. По-рано тази вечер баските победиха с 3:1 у дома Бенфика и също имат 10 точки.

Залцбург е с 3 пункта, докато Бенфика е с четири поредни поражения.

В група "В" Арсенал се наложи с 2:0 пред собствена публика срещу Севиля. Голове на Леандро Тросар и Букайо Сака във всяко от двете полувремена доближиха лондончани до класиране за осминафиналите.

"Артилеристите" са с 9 точки на първо място място, докато севилци имат само 2 пункта на последна позиция.

ПСВ Айндховен победи с 1:0 у дома Ланс и заема втора позиция в подреждането. Гол на Лук де Йонг още в 12-ата минута подпечата ценния успех за нидерландския шампион.

Червен картон от гостите получи Морган Гилавоги в допълнителното време на срещата.

ПСВ и Ланс имат по 5 точки и запазват шансове за класиране в директните елиминации в турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика