"Лъвовете" с втора загуба в евроквалификациите

OFFNews 28 март 2023 в 00:33 1329 0

България

Снимка Getty Images

Националите не успяха да се противопоставят на Унгария

България претърпя второ поражение в европейските квалификации – 0:3 при визитата на Унгария. Само преди три дни "лъвовете" отстъпиха с 0:1 на Черна гора и остават на дъното на потока си без актив. Унгарците записаха първи точки, а Сърбия е начело с 6.

Домакините решиха всичко преди почивката, когато вкараха и трите си гола. Българският отбор влезе много плахо в мача, в доста ситуации играчите ни изоставаха да противодействат. След почивката обаче тимът на България се представи доста по-добре, а и направените от селекционера Младен Кръстаич промени бяха доста полезни. В края на срещата дебют за България направи още един млад талант – халфът на ЦСКА Станислав Шопов.

Още в 8-ата минута Унгария откри резултата с гол на Балинт Вечей, който се възползва от пасивна българска защита и неубедителна изява на вратаря Даниел Наумов и от 1 метър добута топката в мрежата. Попадението дойде от заучено положение при изпълнение на корнер, след което Адам Наги влезе с топката и стреля. Поредицата от рикошети беше щастлива за домакините, първо Орбан стрела, а след него Вечей отбеляза. Българите отговориха с ъглов удар, от който Пламен Гълъбов игра първи с топката, но не я насочи във вратата.

В 20-ата минута българският отбор можеше да изравни, но Никола Илиев не можа да стреля както трябва. Илия Груев изнесе напред топката, подаде на дясно на Йоан Стоянов, който центрира остро. Играещият в младежкия отбор на Интер (Милано) русенец обаче не очакваше топката и я подари на вратаря. Две минути по-късно и унгарците пропуснаха гол, след като Милош Керкез не беше прецизен при пас от дясно.

Доста пресилен фаул срещу Собослай отсъди съдията Умут Мелер в 26-ата минута, а майсторско изпълнение на потърпевшия, изпратил топката в горния ляв ъгъл, не остави никакви шансове на Наумов.

Пет минути преди края на полувремето резултатът набъбна на 3:0 след гол на Мартин Адам, който вкара втория си гол във втория мач за националния отбор. Бендегуз Бола получи топката, Валентин Антов не успя да го спре с шпагат и той продължи към Адам. Мощният таран с левия крак по земята прати топката до гредата, за трети път в мрежата на България. Минута преди края съдията от Турция поиска преглед от колегата си, отговарящ за видеоповторенията (ВАР), за евентуална игра с ръка на български бранител, но ревюто беше кратко и наказателен удар на последва.

Селекционерът Кърстаич направи три смени на почивката, но секунди след подновяването на играта Роланд Шалай пробва отново рефлекса на вратаря Наумов, който извади топката в ъглов удар.

Първата възможност за България след почивката дойде в 64-ата минута, когато Никола Илиев стреля много силно, рикошет обаче спаси унгарците от гол. При ъгловия удар Георги Русев отправи мощен удар, а макар и колебливо Дибус спаси.

След 75-ата минута българският отбор пренесе за по-дълго играта в половината на домакините, като в една ситуация двама футболисти си попречиха при изпълнение на корнер. В 80-ата минута пък Филип Кръстев опита далечен удар, но вратарят на домакините спаси. В 88-ата минута неубедителна изява на вратаря ни Наумов едва не донесе четвърто попадение, след като Лоик Него го изпревари за спорна топка и я търколи към вратата. Антов обаче притича и успя да я спре преди да влезе в мрежата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови