Младен Кръстаич преди мача с Черна гора: Няма да е лесно

OFFNews 23 март 2023 в 10:51 1483 0

Футбол

Снимка Team Bulgaria

Националите тренират в Разград

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич говори пред медиите преди първата квалификация за Евро 2024 в група G. "Лъвовете" посрещат в петък в Разград Черна гора в стремежа си да продължат серията без загуба, но и да вземат предимство в борбата за едно от първите две места.

От първоначалния му списък отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък е в лагера, но не тренира пълноценно.

"След четири мача - две в Лигата на Нациите и две приятелски, и четири месеца пауза, дойде ред на европейските квалификации. Направихме един отбор с доста млади и амбициозни, перфектни играчи. Свършихме добра работа, започнахме да го изграждаме с няколко опитни и много качествени и млади.

И поставихме основите на един добър отбор. Сега след контролите дойде ред на борбата за точки. Трябва да бъдем внимателни. Групата е тежка. Всички наши съперници са от нашия регион, Сърбия е фаворит номер 1, Унгария е силен отбор. Черна гора е с играчи, които искат да се докажат. Неудобен отбор са, няма да е лесно. А Литва е отбор, който може да ти направи проблеми", каза Кръстаич.

"Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимулна концентрация. И да продължи тенденцията на феновете - доверието към тях да се завърне".

Попитан дали футболистите са готови физически и психически за мача, треньорът отговори: "Физически не можем нищо специално да направим. Теренът показва кой на какво е готов. Когато завърши тренировката, ще стане ясен състава. От 3-4 дни имам идея как да изглежда 11-те на терена. Разполагам с достатъчен брой млади играчи. В състава може да има както познати, така и непознати имена. Важното е те да покажат най-доброто срещу Черна гора".

След това той се спря и на противника: "Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. Играем мач за мач. В живота на човек е сигурно, че човек може само да умре. Нищо друго не е ясно предварително. Трябва да се даде максимума. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мене. Има мачове, в които съпреникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футболът интересен".

След това на Кръстаич беше зададен въпрос защо Чочев не е поканен в националния отбор, а и какви са целите, поставени му от ръководството на БФС? "Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа".

Относно целите, той отговори: "Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато дойдох, казах ще направя отбор, който да отговори на европейските стандарти. Като динамика и като физика. Започнахме да изграждаме този отбор с млади играчи. Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, постоянно ще бъде така. Играчите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това. Единствения начин да върнем доверието е да постигаме резултати".

"Тези въпроси не са само тука - типични са за всички балкански държави, коай е в отбора и кой го няма. Аз самият си оказвам натиск, за да постигаме най-добри резултати. Така е в живота, така е в спорта", завърши Кръстаич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови