Ювентус получи нож в гърба от Торино

OFFNews 07 май 2017 в 00:07 2393 1

Неочакван удар понесе италианският хегемон Ювентус, чийто ход към шестата поредна титла в Италия, беше забавен след равенството 1:1 със съгражданите от Торино в дербито от 35-ия кръг на Серия А.

Шампионите се спасиха от поражение с гол на Гонсало Игуаин в 92-ата минута, а с това равенство "биковете" прекъснаха домакинската серия на "бианконерите" от 33 поредни успеха.

През първото полувреме сблъсъкът беше изпълнен с интересни моменти пред двете врати. За шампионите Меди Бенатия нацели гредата, докато Пауло Дибала не успя да преодолее Джо Харт, излязъл сам срещу него. "Биковете" имаха добри възможности да поведат чрез голямата си звезда Андреа Белоти и Адем Ляич, но двамата не успяха да оползотворят открилите им се възможности.

В 52-ата минута сръбският национал все пак се разписа след фамозно изпълнение на фаул, като това беше първи точен изстрел за гостите в мача. 5 минути по-късно Торино остана с човек по-малко, след като Африе Акуа беше изгонен с втори жълт картон за поредното си безумно нарушение. Решението на главния съдия Паоло Валери взриви обстановката и 25-годишният ганаец едва беше изведен от терена.

Така се стигна до 92-ата минута, когато Игуаин донесе точката за Юве. Три кръга преди края на първенството в класирането "старата госпожа" има 85 т., следва Наполи със 77 т. и Рома със 75 т. "Вълците" обаче гостуват на Милан  днес, а в следващия кръг приемат Ювентус на "Олимпико". Торино пък не допусна загуба в седми пореден кръг и остава на 9-та позиция с 50.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews