Ясен Петров ще бъде лоялен към ръководството на БФС, напуска при избор на нов шеф

OFFNews 07 октомври 2021 в 15:45 1324 0

Снимка Getty Images

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Ясен Петров говори пред медиите преди заминаването за Литва, където в събота от 16.00 часа нашите играят поредна Световна квалификация. Отборът пътува два дни преди мача, за да може да се адаптира към изкуствената трева, на която литовците посрещат противниците си.

"Настроението е добро. Очакванията? Нашето намерение е да отидем и да покажем добро лице и да вземем резултат. Това е цялата история. Дай Боже да успеем.

По принцип, аз винаги имам самочувствие. И това се опитвам да го предавам на момчетата. Надявам се и те да имат такова и да го покажат на терена.
Успехът срещу Литва е много важен за мъжете, които ние тренираме. За тяхно самочувствие. Дай Боже да успеем. Премиите? Не искам да коментирам такива теми. Те знаят за какво играят, така че няма какво да коментираме, започна Ясен Петров.

По повод участието на Недялков, то най-малкото е проблематично, но бранителят на Лудогорец пътува с отбора.

"Антон Недялков е с нас, пътува с отбора. Ще го използваме тогава, когато може. Ние не злоупотребяване с нито един от футболистите. Няма футболист, който да се е прибрал от националния отбор и да е бил контузен. И аз мога да се гордея като старши треньор, заедно с екипа- доктора, масажистите, целия екип, съумяваме да ги върнем здрави в отборите нашите футболисти".

По отношение на съперника, който до момента има 0 точки, българският треньор каза: "Литва в момента ще бъде в съвсем друг състав. Седем нови човека, опитни. Така че ще бъдат в друг състав. Това означава, че ще гледаме съвсем различен мач.

Теренът? Няма какво да направим, трябва да се приспособим. Имаме два дни, ще отидем да видим терена. Нямаме друг избор. Да пригодим, ако щете, обувките. Надявам се да се приспособим.

Затова и тръгваме малко по-рано, благодаря на ръководството. Те ни разбраха, трябва ни и малко време. И те ни го осигуряват. Много добре работиха момчетата, само мога да ги похваля, нищо друго. Аз съм много доволен от тяхното старание и от настроението. Изключително настроение има".
За ситуацията в групата и опциите на България да прибави още актив към петте си точки, които има до момента:

"Пожелателно е да вземем 6 точки. Аз го искам, Дай Боже. Ние сме максималисти в България, ако може да сме световни шампиони. Мислим за мача с Литва, в момента този отбор не бива да се подценява. Нито един отбор не бива да се подценява. Няма лесни мачове. Ако можем да минем през Литва, тогава вече ще мислим за мача със Северна Ирландия.

"Ние сме си същите. От последния цикъл, от последния лагер отборът го съхранихме. Те имат настроение, най-готиното нещо, и го показват. Аз съм доволен от поведението и от старанието и от това как тренираха. Дай Боже да извадим максимума от хората. Аз ще бъда много щастлив, ние подмладяваме отбора, някой от тях отиде и да направи контакт и да отиде в много голям отбор. И да го гледаме, да се радваме в големия футбол".

Пловдивчанинът отказа да коментира и публикациите, че може да напусне БФС и да отиде в Китай, откъдето е получил сериозна оферта. Той нарече информацията "спекулации".

"За мене? О, не. Приключихме разговора. Аз имам мисия. Такива спекулации изобщо не искам да ги коментирам. Имам си мечти, както казах. Няма да я споделя. Искам с тези момчета да работя.

Накрая специалистът показа лоялност към актуалното ръководство на БФС и заяви, че ще напусне, ако Борислав Михайлов не бъде преизбран на поста.
"Предстоящият конгрес? При всички положения влияе. Значи ако ми кажете, че не влияе...не е така, влияе си това нещо. Ние ще се опитаме по най-добрия начин да игнорираме тази история. При мене позицията е ясна. Аз съм назначен от това ръководство и ще бъда с това ръководство. Точка. То е много ясно. Аз съм много точен човек. И съм с този, който ме е назначил. Дори и другият да ми предложи, няма как да стане. Винаги съм бил лоялен, така че няма какво да коментирам", завърши Ясен Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови