Димитър Бербатов с нови обвинения към ръководството на БФС

OFFNews 15 март 2022 в 15:33 3052 0

Снимка Официален профил на Димитър Бербатов във Фейсбук

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отправи нови обвинения към настоящото ръководство на централата на пресконференция, чиято основна тема беше отменения редовен конгрес на 18 март.

"Причината за тази пресконференция е да ви информираме какво се случва в момента с кандидатурата ми за президент, Конгреса и подписката.

Направихме пак обиколка с моя екип, обиколихме отборите и сподделихме идеите и плановете си както трябва когато си кандидат за президент на БФС. Видяхме желанието им за промяна, което личеше по начина по който участваха. Видяхме и разочарованието. Имат идеи да бойкотират първенствата, което е много радикално и не искаме такова нещо. Промяна, за която се борят все още нищо не се случва.

Тази подписка е внесена на 31 януари, днес е 15 март и съдия още не се е произнесъл. По закон 1/3 трябва да се направят тези подписи и да сев ходират в съда и това производсто да сер еши в бърз и кратък срок. В момнета месец 15 дни няма решение-. Разбрахме, че някои от клубовете са поискали съдията да си направи отвод. Не мога да ви лъжа - ситуацията е такава, че като се събраха подписите тръгнаха да се събират контрадекларации. Тези контрадекларации се входират в съда и там трябва съдията да ги отхвърли или вземе под внимание. Давам пример с миналото такова производство и беше взето за кратко време решението, защото по закон събрал ли си подписи трябва да се назначи Конгрес. В момента се дава възможност да се събират контрадекларации, ако се съберат достатъчно се обезсмисля цялото това нещо. Някои са поискали отвод на съдията заради това нещо. Малко е бъркотия и каша. Юридически хватки се прилагат. Допитал съм се до адвокати.

Отиваме към Конгреса, който е най-важната тема. Септември в Търговския регистър има покана за редовен изборен конгрес на 18 март. Януари има Изпълком на БФС, който дори на пресконференция потвърждава този Конгрес и отказва да свика такъв конгрес по подписката и я приема само за сведение. В края на февруари обаче се събира нов Изпълком, на който утвъждават провеждането на конгреса. На 1 март пак се събират и отменят провеждането. В дневния ред обаче присъства точка организационни правила за провеждането, но няма точка за отменянето му. В момента поканата за редовен конгрес още е в Търговския конгрес. По тази причина Конгресът не може да бъде отменен. Тъй като 30 дни преди провеждането му не може да се променя дневният му ред не може и да се отмени. За това Конгрес трябва да има.

До 31.03.2022 БФС трябва да представи бюджет на ММС утвърден на Конгрес. Ако не се случи това рискуват да им се отнеме лицензът. Конгресът е отменен, но зала 3 на НДК в момента е резервирана. Защо се резервира тази зала, ако Конгрес няма да има?!

Или ще има някакъв Конгрес, или ще се попречи да се проведе такъв законен. БФС се опитва пак да направи схема да не бъдем допуснати на Конгрес, а такъв да се състои. За това всеки клуб, който е издигнал легитимно делегат и е подал документите в деловодството на БФС в срок се счита, че делегатите им са валидни и могат да участват на Конгрес. Дори да не са им приети документите, се приема, че тези документи са валидни. Призовавам всички клубове, които са излъчили делегати, че според мен е редно в петък да бъдат пред НДК зала 3. Аз и моят екип ще бъдем там. Заповядайте да отразите какво се случва. Петък, 10:30ч - ние ще бъдем там.

Призовавам министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, за да наблюдават и те какво се случва, тъй като ММС все пак издава лиценз на БФС. Залата е резервирана за 17-и и 18-и март. По принцип се запазват зали за 2 дни, ако има да се монтира нещо в залата. Защо е запазена такава голяма зала?! Ние ще бъдем там, защото Конгресът не може да бъде отменен. Ще бъдем там.

Информирали сме УЕФА, ФИФА. Никой не иска да се стига до крайности. Търсим обединение. Това всичко започва от нормален легитимен конгрес. Нямаше дас ме тук сега ид а говорим всичко това, ако досега се беше провел честен и прозрачен Конгрес. Не ми се иска до там да се отнема лиценза на БФС, защото това е процедура с последици", каза Бербатов.

"Мандатът на ръководството на БФС е изтекъл на 16 февруари. Затова казвам, че кашата и неразбориите са толкова много, че човек се загубва. Кой ръководи, кой взима решения, кой Изпълком е за това, кой за друго. Обединението минава през чистен и прозрачен Конгрес. Толкова е просто. Избягваме всички тези неприятни ситуации.

Конгресът не е отменен. Това, че са се събрали едни хора и са казали едно нещо. Те по устав не могат да го направят. Както взеха решението, че няма да има балотаж. Без да се чете устава, погазва се, еднолични решения, които водят до такива неприятни ситуации. Тези въпроси не са към мен, а към хората, които ги взимат. Аз се извинявам на клубовете за тези ситуации, поражда разделения, но това е положението. Докато не се проведе честен и прозрачен Конгрес с моя екип няма да се откажем", заяви Бербатов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови