Бербатов официално се кандидатира за шеф на БФС

OFFNews 02 февруари 2022 в 14:03 3891 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция, на която потвърди впускането си във втора битка за лидерската позиция в българския футбол. Той потвърди, че близо 50 клуба от цялата страна вече са потвърдили желанието си да го издигнат за общото събрание на 18-и март.

"Подкрепата ме задължава. Идеята на пресконференцията е да акцентираме върху няколко точки и теми. Тъй като конгресът на 18-ти ще бъде изборен, официално искам да заявя, че се кандидатирам за президент на БФС.

Призовавам всички останали кандидати за президент на БФС да заявят открито кандидатурите си, както и да обявят програмата и плановете си. Нашата програма е същата, но търпи развитие и допълнения. Призовавам актуалния президент на БФС Борислав Михайлов, ако ще участва в избора за президент за следващ мандат, да излезе в неплатен отпуск, за да не използва ресурса на централата в своя полза, каза още Бербатов.

Още в понеделник вечерта започнаха клубовете чрез социалните мрежи да изразяват подкрепата си за бившия централен нападател. Повечето са от аматьорския футбол, като професионалните са ЦСКА, Пирин (Благоевград), Миньор (Перник), Марица (Пловдив). Стабилни градове и клубове с традиции като Пирин (Гоце Делчев), Беласица (Петрич), отказалия се от участие във Втора лига Кариана (Ерден), детско-юношески школи като Спартак (София), Победа Орландовци (София) също изпратиха подкрепата си за бившия централен нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и българския национален отбор.

"Не откривам своята кампания, а продължавам тази от началото на миналия конгрес. Миналият конгрес беше опорочен, но след такава подкрепа тогава, разбрахме - няма място за отказване. Тази подкрепа ни задължава да се преборим. Виждаме как от БФС взаимстват нашите идеи, които предложихме предния път, и ги представят като тяхна идея", каза Бербатов и имаше предвид електронното картотекиране, което обаче беше въведено от БФС на етапи доста преди той да реши да се кандидатира.

Неговият втори обект на разговор беше, че се "притискат клубове да се откажат от точката избор на предстоящия конгрес". Пресен пример било днешното изявление на президента на женския ФК Олимпия (Шумен) Панайотис Папас, който обясни, че е бил заплашван с отнемане на лиценза от служителката на БФС Деница Крумова.

"Защо се случва всичко това? Да не би да се подготвя изваждането на тази точка от дневния ред или директно да се отмени конгреса?, заяви Бербатов. Той добави, че не е само с този клуб, а ситуацията е идентична и с други отбори. За този казус са информирани компетентните органи.

"Не мисля, че подобно поведение е правилно. Искаме да бъдем извън критиките и негативизма, но не можем да мълчим за такива неща", каза още Бербатов. Олимпия (Шумен) е един от клубовете, които също издигат кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на централата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!