Ботев Пловдив спечели Битката за Тракия

OFFNews 30 септември 2023 в 22:12 1352 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Ботев

Пловдивчани постигнаха изразителен успех

Хеттрик на Антоан Бароан и гол на Ивелин Попов донесоха трета победа на Ботев (Пловдив) от началото на сезона в Първа лига, след като "канарчетата“ надиграха Берое с категоричното 4:1 като домакин в среща от 12-ия кръг на шампионата.

Френският нападател на домакините се разписа на два пъти от дузпа в 35-ата и 70-ата минута, а между двата наказателни удара вкара и красив гол в 47-ата минута. Джани Политино бе точен за състава на Берое пет минути преди края на срещата, но само минута по-късно Ивелин Попов оформи крайния резултат.

Преди това, в края на първото полувреме Сантиаго Годой от състава на гостите уцели греда, а „заралии“ завършиха двубоя с 10 души на терена, след като вратарят на тима Хуан Пабло Лунгарсо бе изгонен от игра с директен червен картон в 64-ата минута.

С успеха, който е първи за новия наставник на пловдивчани Душан Керкез, Ботев (Пловдив) изпревари временно Ботев (Враца) и Пирин (Благоевград) и се изкачи на 10-ата позиция в подреждането с актив от 12 точки, колкото има и Хебър (Пазарджик). Берое продължава да заема осмото място с 2 точки повече от „канарчетата“.

Домакините първи погледнаха към противниковата врата и в 4-ата минута Фаустас Степонавичус опита удар от дистанция, преминал покрай гредата на Хуан Пабло Лунгарсо.

Гостите от Стара Загора отговориха в 18-ата минута, когато Жорди Говеа центрира към Вини Трибуле в наказателното поле и централният нападател на заралии засече с глава, но топката мина встрани от целта. Малко след това вратарят на Берое трябваше да спасява при удар с глава на Фаустас Степонавичус, който бе оставен непокрит при подаване от корнер.

В 26-ата минута гостите пропуснаха втора добра възможност за гол. Густаво Каскардо центрира отдясно, последва рикошет в бранител в „жълто-черно“ и Даниел Кайзер успя само да парира с една ръка, след което топката падна на крака на Трибуле, но той пропусна от непосредствена близост.

В 33-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Антоан Бароан бе препънат от Божидар Пенчев в наказателното поле и главният съдия Ивелин Занев посочи бялата точка. Потърпевшият Бароан се зае с изпълнението на наказателния удар и не сбърка, за да даде аванс на своя тим.

Във втората минута от добавеното време на първата част играчите на Хосе Луис Ачиари отново бяха близо до попадение, но силен шут на Сантиаго Годой от около 20 метра срещна дясната греда на Даниел Кайзер и така почивката дойде при гол преднина в полза на „канарчетата“.

Две минути след подновяването на играта през втората част Ботев поведе с 2:0. Антоан Бароан вкара втория си гол в мача с мощен удар от около 22-23 метра, който не остави шансове на Хуан Пабло Лунгарсо, за да удвои аванса на своя тим.

В 62-ата минута заралии останаха с човек по-малко на терена. Френският нападател на „канарчетата“ бе изведен зад защитата на Берое, вратарят на гостите излезе напред и в опита си да изпревари Бароан игра с ръка извън наказателното си поле, заради което бе изгонен с директен червен картон. При последвалия пряк свободен удар топката срещна ръката на Енцо Ойос и домакините получиха втора дузпа в мача, която отново бе реализира от Антоан Бароан за 3:0.

В 74-ата минута резервата Джани Политино излезе на добра позиция отдясно по нападението на Берое и пробва силен удар по диагонала, който обаче излезе в аут.

Осем минути преди края на редовното време на срещата Уме Емануел бе изведен зад защитата на гостите, но стреля над напречната греда.

В 85-ата минута Берое взе пак реализира почетно попадение чрез Джани Политино, който вкара дебютния си гол с екипа на заралии" след асистенция на Енцо Ойос.

Само минута по-късно обаче "канарчетата" вкараха четвърти гол. Капитанът на "жълто-черните" Ивелин Попов напредна през центъра и завърши с прецизен удар от границата на наказателното поле, за да оформи крайния резултат - 4:1.

В следващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на ФК ЦСКА 1948, докато Берое приема Локомотив (София).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!