Спор за имоти погубил момичето от Варна

Елица Мартинова 28 септември 2012 в 13:25 2249 0

Бащата на Женя, който открил убитата си дъщеря, Снимка: БГНЕС
Бащата на Женя, който открил убитата си дъщеря, Снимка: БГНЕС

21-годишната Женя Тодорова, която вчера бе открита мъртва във варненския квартал „Васил Левски“, е била убита заради неуредени имотни отношения.

Това съобщи в специална пресконференция по темата главният прокурор на града Владимир Чавдаров.

Вчера 21-годишната бе открита мъртва от баща си в жилището им на ул. „Лоза“ 6А.

Областната дирекция на МВР съобщи за OFFNews, че Женя най-вероятно сама е сложила край на живота си, защото порезните рани по ръцете ù навеждали на мисълта за самоубийство.

При разследването обаче станало ясно, че нараняванията на младата жена са получени вследствие на борба с извършителя на престъплението.

Полицията е установила, че това е 21-годишният П.А.А., който е бил интимен приятел на първата братовчедка на Женя.

Той убил връстничката си по поръчение на майката на любимата си, 38-годишната С.В.Т., която му обещала награда от 2 хил. лв. Първоначално младежът получил 500 лв. с уговорката, че остатъкът от сумата ще му бъде даден след момичето.

Причината за враждата между семействата била, че Женя Тодорова е единственият наследник на къщата, в която живеела 38-годишната инициаторка на убийството и леля на убитата.

След като П.А.А. бил задържан, той направил пълни самопризнания. Младежът отвел полицаите на мястото, където опитал да изгори дрехите, с които е наръгал Женя.

Намерено е и част от оръжието на престъплението – част от нож, чиято дръжка 21-годишният извършител се опитал да изгори.

Главният прокурор Чавдаров уточни, че по тялото на жертвата имало десетки следи от удари с нож.

„Това престъпление е извършено с особено голяма жестокост, за него физическият извършител и подбудителят могат да поучат доживотни присъди“, уточни Чавдаров.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови