Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Убиецът от Варна: Искам при майка ми

29 септември 2012 в 16:38 3524 3

Петър Ангелов. Снимка: БГНЕС
Петър Ангелов. Снимка: БГНЕС

Искам при майка ми, искам да помагам на майка ми. Това каза днес пред варненските съдии 21-годишният Петър Ангелов, обвинен в убийството на Женя Тодорова. 

Днес съдът реши да остави мъжа за постоянно в ареста. 

21-годишната Женя Тодорова бе открита мъртва във варненския квартал „Васил Левски“. Според полицията тя е била убита заради неуредени имотни отношения. Петър убил връстничката си по поръчение на майката на своята любима, която му обещала награда от 2 хил. лв. Първоначално младежът получил 500 лв. с уговорката, че остатъкът от сумата ще му бъде даден след момичето.

Днес съдът остави в ареста и лелята на Женя Светла Тодорова, която е обвинена, че е поръчала убийството. Пред журналисти Петър заяви: „Съжалявам, със сигурност”. Обжалването на мярката за неотклонение е на 9 октомври пред Апелативен съд Варна. Петър заяви, че не може да върне времето назад. Оказа се, че той е бил в изпитателен срок на условна присъда за притежание на дрога, а от свидетелските показания стана ясно, че Ангелов на няколко пъти е казвал, че има намерение да убие майка си.

„Това престъпление надхвърля понятието за изключително тежко престъпление”, каза прокурор Минчева. Тя посочи, че Петър е имал и предишни провинения; като непълнолетен е имал проблеми със закона за притежание на наркотици. По думите й, момчето е опасно за обществото, а освен това може да се укрие. Освен това, когато е давал показания, Петър е станало ясно, че той е искал да извърши и такова престъпление и спрямо друго лице.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews