Жена опита да се самоубие, след като загуби жилището си

Последна промяна на 13 април 2013 в 16:15 3807 7

Виктория Русимова. Снимка: botevgrad.com
Виктория Русимова. Снимка: botevgrad.com

44-годишна жена от Ботевград направи опит за самоубийство, след като съдия-изпълнител я изгони от жилището й, съобщи пред OFFNews Нина Гергова от Гражданско движение на протестиращите „Освобождение“.

В момента жената е на системи в Клиниката по токсикология на „Пирогов“. Медиците са спасили живота й.

Вчера 44-годишната Виктория Русимова погълнала хапчета и спирт след пристигането на съдията-изпълнител.

Това е вторият опит за самоубийство на отчаяната жена. Преди две седмици Русимова опита да се самозапали заради отнетото й жилище в Ботевград.

През 2007 г. Виктория е изтеглила кредит от 10 хиляди лева, които не успяла да върне.

Заемът е погасен от поръчителя, който след това завежда съдебно дело. Тъй като в жилището имат дял и нейни роднини, те са се съгласили да бъде продадено от съдия-изпълнител, съобщава botevgrad.com

Нина Гергова призовава всеки, който може да помогне на Виктория Русимова, да потърси контакт с Гражданско движение на протестиращите „Освобождение“.

Активистите на движението в момента се намират в палатковия лагер до парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.04 2013 в 19:41

Искам и аз апартамент наготово,в противен случай може и да се самозапаля!Накъде отиваш Българийо?Нещо не ми се види, да е много читава в главата тая жена?Следя с интерес историята още от разпространяването и чрез жадните за сензации медии/преса и телевизия/.ДНЕС разбрах че е получила общинско жилище!?

13.04 2013 в 19:04

Някой доброволец да ми стане гарант за 10к лева ?

13.04 2013 в 18:38

Станчев, написаното от теб не е вярно.

13.04 2013 в 17:38

Цялата история мирише на голяма имотна измама. Жената е останала без доходи и кредитът й се изплаща от поръчител, но според ГПК на длъжникът по никакъв начин не може да се вземе жилището, ако то е единствено и не е ипотекирано. На Виктория това е единственото жилище и не е ипотекирано. Роднините й, които имат дял в имота, също не могат да го продадат без нейно съгласие. Дори един студент по право ще ви каже, че при тези обстоятелства продажбата е извършена НЕЗАКОННО. Случаят с Виктория още веднъж показва необходимостта от закон за фалит на физическите лица, който абсолютно съзнателно не се приема у нас, защото липсата на такъв закон обслужва алчни финансови институции и дава възможност за куп имотни измами, облагодетелстващи определени хора.

13.04 2013 в 17:34

Ей до това ни доведе бат бойко.
Айде сега пак гласувайте за него
Тогава само да съм чул някой да реве
Сами сме си виновни.
Кво стана с мажоритарния вод. Всички забравиха за него и не им се чува на политиците нали.

13.04 2013 в 16:29

Поръчителят да духа супата. Имал бол пари - дал ! Защо тормози горката женица ? Да не и е поръчителствал. Да беше оставил банката да му вземе неговото жилище ! Мръсен комунист !

13.04 2013 в 16:25

Оффнюс, моля да споменете банката. Ако е булбанк и заема е от преди Ноември 2008 г. със сигурност г-жата е била ощетена от назаконните действия на булбанк констатирани от КЗП и БНБ и има право да търси правата си в съда.