Все повече българи в чужбина в ДАНСwithme (видео и снимки)

Лилия Христова 29 юли 2013 в 13:11 18445 53

Все повече българи в чужбина изразяват недоволството си от ситуацията у нас
Все повече българи в чужбина изразяват недоволството си от ситуацията у нас

Българите по света отново се обединиха срещу правителството на Пламен Орешарски през изминалата неделя с искане за неговата оставка.

Подкрепата на протестите в България се увеличава, като нови градове се включват в глобалната демонстрация с всяка изминала седмица. Тази неделя недоволството си изразиха българите от Бостън, Сиатъл, Оклънд, Дъблин и Бристол към редовните участници от Сан Франциско, Ню Йорк, Франкфурт, Щутгарт, Вашингтон, Лос Анджелис, Торонто, Монтреал, Лондон, Барселона, Мюнхен, Карлсруе, Манхайм, Амстердам, Тулуза, Виена и Цюрих.

Видеообръщение на българите от Сан Франциско:

 

Подобно обединение на български емигранти от цял свят е прецедент и ясно показва всеобщото възмущение от настоящото правителство на България. Протестиращите в чужбина българи се обявиха за ясни правила, прозрачност, морал и достойнство в политиката. Според тях промяната на статуквото може да стане единствено чрез оставка на сегашното правителство, нови избори и скъсване с олигархичния модел на управление, наложил се през последните 23 години.

Протестът в Лос Анджелис:

Протестът в Ню Йорк:

Много от протестиращите зад граница изразиха надежда, че належащите промени в устройството на държавата могат да бъдат извършени: да се прекрати сливането на институциите и организираната престъпност, потъпкването на демокрацията, подмяната на избирателния вот и практиката кадри на бившата ДС да бъдат назначавани на ръководни държавни постове в страната ни. Демонстрантите са възмутени от унищожаването на природата, както и от проекта за строеж на ненужен според тях нов АЕЦ, зависимостта от руските геополитически интереси и липсата на свободни и независими медии. Те единодушното изразиха желанието си за незабавна оставка на сегашното правителство.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!