Лекар уби погрешка братовчед си по време на лов

02 януари 2013 в 13:53 4301 8

СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС
СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС

Плевенски лекар уби с неволен изстрел първия си братовчед по време на лов в тетевенското село Голям извор два дни преди Нова година, съобщи Дарик.

Мъжете тръгнали да се прибират към ловната хижа на дружинката в селото, когато 58-годишният Венци Росманов, ортопед хирург по професия, гръмнал погрешка своя братовчед. Куршумът попаднал в лявото рамо на 51-годишния Драгомир Димитров от Тетевен. Веднага му била оказана първа помощ, а след това бил транспортиран до "Пирогов" в София. Там той бил опериран по спешност, но починал.

Инцидентът станал със законно притежаваната си ловна карабина на Росманов. 

По думите на шефът на ловната дружинка Петър Абрашев, карабината на доктора била нова и той не бил свикнал още с нея. След края на лова оръжието започнало да се изхлузва от рамото му и той го прихванал с ръка. Тогава неволно пръстът му натиснал спусъка.

Пробите за алкохол на всички авджии от дружинката са отрицателни.

Загиналият Драгомир Димитров е местен бизнесмен, бивш шеф на офиса на отдавна фалиралата Първа частна банка в планинския град. Д-р Росманов е доцент и преподавател в Медицинския университет в Плевен, работи в клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница и в едно от частните здравни заведения в града. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови