Връщат лекарите в училищата

02 юли 2013 в 13:49 2466 6

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Здравното министерство предвижда законодателни промени, с които да бъдат върнати лекарите в училищата. 

С това се ангажира здравният министър Таня Андреева след среща със Златко Желев, бащата на Теодор, който на 7 май припадна в столично училище и по-късно почина в Окръжна болница.

По думите й здравното ведомство ще работи основно по три приоритета. Това са нова политика по отношение на спешната помощ, на общинските болници, особено в малките населени места, както и създаването на по-облекчени условия за специализиране и започване на работа на младите лекари.

"Аз наследих един изтекъл срок за функциониране на информационната система в спешната помощ. Вече сме предприели стъпки това да бъде коригирано", каза още Андреева и допълни, че всички линейки да бъдат оборудвани за реанимиране на пациенти.

Във връзка с инцидента с Теодор здравната министърка обяви, че ще бъде направена втора проверка. "Повторната проверка се налага, тъй като не са описани подробно в проверката на ИА "Медицински одит" всички обстоятелствата, за които днес ме информира бащата на Теди. Не проявявам съмнение към работата на проверяващите от "Медицински одит", но за да мога да изляза и да кажа има или няма грешка в този случай, трябва да съм сигурна, че всичко е направено по правилата", обясни здравният министър.

Таня Андреева обеща най-късно наесен да бъдат внесени поправки в законодателството, които да върнат лекарите в училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки