Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Волен поведе многолюдно шествие по "Витошка" (видео)

03 март 2013 в 16:25 3086 5

Шествие на
Шествие на "Атака". Снимка: OFFNews

Няколко хиляди души се събраха на протестно шествие на партия "Атака" в София. 

Шествието премина по бул. "Витоша" непосредствено след преизбирането на Волен Сидеров за лидер на “Атака” на Национален сбор, проведен в НДК. Той беше единствената кандидатура, а делегатите на събора гласуваха единодушно за него.

Шествието на националистите премина мирно. "Кого ще сложи Плевнелиев за служебен премиер, за служебно правителство – подозирам, че това ще бъдат хора от едрия олигархичен бизнес. Ще настояваме всеки член на служебния кабинет да бъде изваден на светло. Ние сме гарант, че това служебно правителство няма да доокраде България", каза Сидеров пред симпатизантите на партията, след като шествието стигна площада пред храм „Свети Александър Невски”. Нека всички българи да притискат властта, властта сега се казва Росен Плевнелиев, той трябва да бъде притискан, докато не изпълни исканията на народа, заяви Волен Сидеров.

Речта на лидера на "Атака" приключи, но протестният митинг-шествие на партията продължава.

В 16.00 часа националният протест в столицата, насочен срещу монополите, трябва да приключи. Координаторите на протеста призоваха хората да се разотидат или да се включат към отбелязването на националния празник 3 март. Част от протестиращите обаче поеха по бул. "Цариградско шосе", друга част все още не се е разотишла от Орлов мост. Протестът прераства в гражданско неподчинение, тъй като протестиращите отказват да напуснат булеварда на Орлов мост, нито да освободят движението в района, съобщава "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews