Военна техника и жандармерия бранят черешите в Кюстендил

Вероника Шербанова 10 май 2012 в 14:24 1274 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Жандармерия, военна техника и охранителни камери ще пазят черешите в Кюстендил. 

И през тази година МВР Кюстендил ще осигурява засилена охрана на черешовата реколта в района. Това според органите на реда била причината за последните две години посегателствата на земеделската продукция да са едва четири. За сметка на това полицейските операции за превенция през миналата година са 1046, което било със 732 повече в сравнение с 2010 г.

„Държавата е длъжна да защити интереса на земеделските производители и селскостопанската продукция трябва да бъде максимално опазена“, каза по този повод министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Затова от края на май започва денонощното патрулиране в черешовите градини. По това време стартира беритбата на плодовете.

Освен жандармерията, дърветата и тази година щели да бъдат пазени и от военна техника, термовизьори и охранителни камери.

„Освен традиционните мерки, през тази година предоставяме на МВР още 300 литра гориво месечно и 32 камери за следене“, похвали се кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Борбата за опазване на черешите щяла да премине по-късно в предпазване на посегателства по време на жътвата и гроздобера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови