ВМЗ-Сопот стачкува на 13 декември

03 декември 2012 в 18:07 1436 0

ВМЗ Сопот
ВМЗ Сопот

Работниците от ВМЗ-Сопот излизат на ефективни стачни действия от 13 декември и ще продължат до сключване на споразумение, удовлетворяващо стачните искания, съобщиха от КТ "Подкрепа".

Исканията на работниците са изплащане на дължимите трудови възнаграждения, осигуряване на ритмично подаване на работа, осигуряване на подходящи условия на труд във връзка с настъпване на предстоящия зимен сезон.

До 12.00 ч. днес са събрани подписи от една трета от работещите в дружеството.

Общо 3100 работещи в държавния военен завод имат да вземат възнаграждения в размер на 2.3 млн. лв. без осигуровки. Според споразумението между управляващите на дружеството и ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа” трябваше до края на ноември да бъдат платени заплатите за септември и аванс за октомври тази година. Към тези суми вече се добавят и аванс за ноември и заплата за октомври.

Обединеният стачен комитет и синдикалните ръководства на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството са категорични, че стачните действия ще продължат до изплащане на всички дължими суми към персонала. На 5 ноември пък стана ясно, че само "Емко" ЕООД има шансове да купи ВМЗ Сопот. Двама от тримата участници подали документация в Агенцията по приватизация не отговарят на условията на стратегията за раздържавяване на дружеството и отпадат от по-нататъшно участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !